Un ghid pentru redactarea disertației de masterat

Toată lumea are tendința de a avea un sistem diferit pentru finalizarea proiectelor, dar un proiect atât de mare ca disertația de master nu este ceva ce poate fi scris în câteva zile. Cu toate acestea, cu un început devreme, o organizare bună, o lectură constantă și note bune, procesul de așezare efectivă și scrierea fiarei nu va fi prea dureros.

În acest articol, am prezentat sfaturile finale, astfel încât să puteți asuma disertația masterului și să ajungeți la acea linie de sosire.

Intrarea informată în redactarea lucrarii de master este cea mai bună modalitate de a vă asigura că procesul este destul de nedureros și că rezultatul este pozitiv. Prin urmare, vă poate ajuta să aveți în vedere scopul real al disertației. În linii mari, o teză de master vă permite să dezvoltați (și să demonstrați că ați dezvoltat) o cunoaștere și o înțelegere mai profundă a unui anumit domeniu de studiu. În plus față de dezvoltarea unei cunoștințe de conținut mai profunde, demonstrați și abilități de cercetare și scriere.

Lucrarea de masterat este aproape întotdeauna la sfârșitul unui curs de studiu sau aproape de acesta și vă permite astfel să aveți șansa de a lucra la un anumit aspect al cursurilor pe care doriți să îl urmăriți în continuare. Lucrare de master este în general înțeleasă ca o demonstrație a muncii independente și adesea, dar nu întotdeauna, servește ca etapă pregătitoare pentru munca de doctorat.

În afara finalizării unei lucrari de licenta, cea mai mare cauză de anxietate poate fi selectarea unui subiect. Vrei să fie ceva interesant, nu atât de îngust încât să nu poți scrie pe el, dar nu atât de larg încât să devii amator.

Supervizorii pot fi influenți, de bine sau de rău, și în acest domeniu, dar veți dori să aveți cel puțin o idee generală și probabil că va fi extrasă din ceva întâlnit în cursurile dvs. Cu toate acestea, dacă aveți o pierdere completă, vă recomandăm să strângeți o jumătate de duzină de articole academice recente din zona dvs. care vă interesează. Ar trebui să fie cât mai recente posibil, deoarece acest lucru indică despre ce vorbesc oamenii în prezent. Sperăm că, după ce le-ați terminat, se va remarca ceva, pe care îl puteți discuta cu un consilier

O concepție greșită frecventă în rândul studenților este că se poate scrie pur și simplu o teză. Dar este mai bine să privim o teză ca pe ceva care este continuu rescris. Zilele de licență în care s-a distrus ceva cu o seară înainte au dispărut de mult. În acest moment, ar trebui să puteți identifica erorile și infelicitățile propriei gândiri și argumentări. Dacă nu, un bun supraveghetor vă va indica. Și acesta este un alt lucru: cultivați o relație de lucru bună cu consilierul dvs. și acceptați cu bunăvoință criticile și feedback-ul. Este posibil să trebuiască să vă întăriți puțin pentru că veți auzi lucruri despre lucrurile dvs. care nu vă vor plăcea. În cele din urmă, însă, ar trebui să conducă la un proiect mai bine finalizat.

Vă recomandăm cu tărie să vă construiți disertația încet, o pagină pe zi, în timp. De asemenea, vă poate ajuta să scrieți note, precum și discuții îndelungate. Orice îți vine în minte în timp ce citești. Nu țineți totul, cuvintele sunt ieftine. O parte din ceea ce scrieți va fi grozav, altele zgură completă. Cunoașteți diferența și păstrați sau aruncați în consecință. Nici o zi nu ar trebui să treacă, până la urmă, fără să fi fost scris ceva.