Tipuri de lucrări de cercetare

Tipuri de lucrări de cercetare
Care sunt diferitele tipuri de lucrări de cercetare? imagine
Există mai multe tipuri diferite de lucrări de cercetare . Este important să știți ce tip de lucrare de cercetare este necesar pentru misiunea dvs., deoarece fiecare tip de lucrare de cercetare necesită o pregătire diferită. Mai jos este o listă cu cele mai frecvente tipuri de lucrări de cercetare:

Lucrare de cercetare analitică
Într-o lucrare de cercetare analitică, puneți o întrebare și apoi colectați date relevante de la alți cercetători pentru a analiza diferitele lor puncte de vedere. Vă concentrați asupra constatărilor și concluziilor altor cercetători și apoi faceți o concluzie personală cu privire la subiect. Este important să rămâi neutru și să nu-ți arăți propria poziție negativă sau pozitivă în această privință.

Lucrare de cercetare argumentativă (persuasivă)
Lucrarea argumentativă prezintă două laturi ale unei probleme controversate într-o singură lucrare. Scopul său este de a aduce cititorul pe partea dvs. de vedere. Ar trebui să includeți și să citați concluziile și argumentele diferiților cercetători de pe ambele părți ale problemei, dar apoi să favorizați o parte față de cealaltă și să încercați să convingeți cititorul părții dvs. Argumentele dvs. nu ar trebui să fie prea emoționale, totuși, ele trebuie totuși susținute cu fapte logice și date statistice.

Hârtie de definiție
Lucrarea de definiție descrie doar fapte sau argumente obiective, fără a utiliza vreo emoție sau opinie personală a autorului. Singurul său scop este să ofere informații. Ar trebui să includeți fapte dintr-o varietate de surse, dar lăsați aceste fapte neanalizate.

Comparați și contrastați hârtia
Compararea și contrastul lucrărilor sunt folosite pentru a analiza diferența dintre două puncte de vedere, autori, subiecte sau povești. Asigurați-vă că descrieți suficient ambele fețe în lucrare, apoi treceți la compararea și contrastarea ambelor teze și a celei de susținere.

Hârtie pentru cauze și efecte
Lucrările de cauză și efect sunt de obicei primele tipuri de lucrări de cercetare cu care se confruntă studenții de liceu și de facultate. Ei urmăresc rezultatele probabile sau așteptate dintr-o acțiune specifică și răspund la principalele întrebări „De ce?” și „Ce?”, care reflectă efectele și cauzele. În domeniile de afaceri și educație, documentele de cauză și efect vor ajuta la trasarea unei game de rezultate care ar putea apărea dintr-o anumită acțiune sau situație.

Lucrare interpretativă
O lucrare interpretativă necesită utilizarea cunoștințelor pe care le-ați obținut dintr-un anumit studiu de caz, de exemplu, o situație juridică în studiile de drept. Trebuie să scrieți lucrarea pe baza unui cadru teoretic stabilit și să utilizați date valide de susținere pentru a susține declarația și concluzia.

Lucrare de cercetare experimentală
Acest tip de lucrare de cercetare descrie practic un anumit experiment în detaliu. Este frecvent în domenii precum biologia, chimia sau fizica. Experimentele au ca scop explicarea unui anumit rezultat sau fenomen cu anumite acțiuni. Trebuie să descrieți experimentul cu date de susținere și apoi să îl analizați suficient.

Sondaj de cercetare
Această lucrare de cercetare necesită realizarea unui sondaj care include adresarea de întrebări respondenților. Conducătorul sondajului colectează apoi toate informațiile din sondaj și le analizează pentru a le prezenta în lucrarea de cercetare.

Întrebări frecvente despre diferitele tipuri de lucrări de cercetare
Ce este o lucrare de cercetare analitică?

Într-o lucrare de cercetare analitică, puneți o întrebare și apoi colectați date relevante de la alți cercetători pentru a analiza diferitele lor puncte de vedere. Vă concentrați asupra constatărilor și concluziilor altor cercetători și apoi faceți o concluzie personală cu privire la subiect.

Ce este o lucrare de definiție?

Lucrarea de definiție descrie doar fapte sau argumente obiective, fără a utiliza vreo emoție sau opinie personală a autorului. Singurul său scop este să ofere informații.

Ce este o hârtie de comparare și contrast?

Lucrările de cauză și efect sunt de obicei primele tipuri de lucrări de cercetare cu care se confruntă studenții de liceu și de facultate. Răspunsul la întrebări precum „De ce?” și „Ce?”, care reflectă efectele și cauzele. În domeniile de afaceri și educație, documentele de cauză și efect vor ajuta la trasarea unei game de rezultate care ar putea apărea dintr-o anumită acțiune sau situație.

Ce este o lucrare interpretativă?

O lucrare interpretativă necesită utilizarea cunoștințelor pe care le-ați obținut dintr-un anumit studiu de caz, de exemplu, o situație juridică în studiile de drept. Trebuie să scrieți lucrarea pe baza unui cadru teoretic stabilit și să utilizați date valide de susținere pentru a susține declarația și concluzia.

Ce este o lucrare de cercetare experimentală?

Acest tip de lucrare de cercetare descrie în detaliu un anumit experiment. Este frecvent în domenii precum biologia, chimia sau fizica. Experimentele au ca scop explicarea unui anumit rezultat sau fenomen cu anumite acțiuni.