Sortați informațiile din lucrarea de licenta

Vă veți confrunta cu o multitudine de resurse documentare si bibliografice. A ști unde să cauți informații este un lucru, dar să știi cum să selectezi și să clasezi ceea ce este relevant este altul.

► Când începeți activitatea de cercetare pentru lucrarea de licenta, concentrați-vă pe cărți generale care vă vor permite să înțelegeți concepte esențiale de bază. Apoi consultați treptat surse documentare din ce în ce mai precise și specializate referitoare la subiectul dvs.

► Știți cum să citiți în diagonală. În fața masei de informații, este important să știm să citim rapid, ceea ce nu este sinonim cu citirea distrată, ci într-o manieră selectivă. Găsiți cuvinte cheie legate de subiectul dvs. în document. Consultați mai întâi introducerile și concluziile, intrați în detaliile documentului numai dacă este într-adevăr de interes pentru munca dvs. de cercetare. Cu toate acestea, dacă documentul este strâns legat de subiectul dvs., citiți-l cu atenție.

► La început, preferați cele mai recente cărți. În funcție de subiect, datele prezentate în studiile cantitative se pot schimba rapid, deci verificați data publicării studiului. Dincolo de 5 ani, datele nu mai sunt foarte potrivite. Pentru studii calitative și conceptuale, „data cea mai bună înainte” a documentului poate fi mai lungă.

► Este esențială clasificarea surselor documentare. Această lucrare de clasificare este fundamentală pentru a-ți găsi drumul. Niste sfaturi :

Alegeți o singură locație de depunere: computerul sau fișierele pe hârtie. Nu multiplicați locurile în care stocați informații, deoarece riscați să vă pierdeți.
Creați fișiere după temă.
De exemplu, dacă subiectul lucrarii dvs. este motivația angajaților dintr-o companie. Un prim dosar poate fi intitulat: diferitele teorii ale motivației, un al doilea: studiu cantitativ asupra motivației salariale, un al treilea: documente profesionale – punctul de vedere al liderilor de afaceri …

Dacă aveți deja o idee pentru un plan cu titlurile părților dvs. majore, puteți crea foldere pe părți ale lucrarii.

Denumiți în mod clar și precis toate documentele dvs. Este esențial ca titlul documentului dvs. să reflecte conținutul acestuia in lucrarea de diploma licenta sau disertatie.