Scrieți o lucrare academică de licenta

Când scrieți o lucrare academică pe un subiect larg sau restrâns, o întrebare bună de cercetare vă poate ajuta să începeți bine. Totul este să afli unul clar la care cercetările tale vor răspunde. Acesta joacă un rol important, deoarece vă ajută să vă concentrați întreaga lucrare de licenta și vă permite să faceți o declarație puternică asupra problemei simple sau complexe pe care o studiați. Cum se scrie o întrebare de cercetare ? Găsiți un răspuns corect pentru a scrie de fiecare dată lucrări excelente.

Definirea unei întrebări de cercetare
Unul bun ar trebui să aibă toate aceste caracteristici importante:

Concis;
Clar;
Puternic;
Discutabil;
Complex;
Concentrat.
Este o întrebare în jurul căreia vă centrați întreaga lucrare, deci acordați atenție problemelor care vă pasionează sau sunteți curioși.

De ce este important pentru procesul dvs. de cercetare?
Întrebările de cercetare îi ajută pe elevi să își concentreze scrierea oferind o cale vizibilă prin întregul proces și diferitele sale etape. Specificitatea lor vă va ajuta să evitați trimiterea lucrărilor generale și să lucrați la susținerea unei teze discutabile și unice .
Pași pentru a scrie întrebarea dvs. de cercetare
Cum se scrie o întrebare de cercetare? Faceți acești pași utili pentru a reuși:

Selectați un subiect interesant și amplu;
Faceți cercetările preliminare cu privire la aceasta;
Gândește-te la cititorii tăi;
Începeți să puneți întrebări relevante și să le evaluați;
Fa-ti ipoteza.
1-2. Alegerea și cercetarea subiectului dvs. general + cercetare
Orice lucrare academică ar trebui să se concentreze asupra subiectului care îi interesează într-un fel pe scriitori. Alegeți-l pe cel pe care doriți să-l aflați mai multe. Faceți cercetările preliminare cu privire la aceasta. Utilizați jurnale relevante și fiabile, periodice sau alte surse de informații pentru a vă concentra atenția și a lua în considerare întrebările pe care le ridică evaluarea dvs. timpurie.

  1. Gândindu-se la cititori
    Pentru a veni cu o lucrare excelentă, țineți cont de audiență atunci când vă restrângeți subiectul și dezvoltați o întrebare de cercetare. Asigurați-vă că cititorii dvs. vor să afle mai multe despre asta.
  2. Puneți întrebări și le evaluați
    Puneți-vă întrebări deschise despre un subiect general pe care îl alegeți, inclusiv de ce și cum. După ce obțineți câteva dintre cele potrivite pentru lucrarea dvs., evaluați-le pentru a determina dacă sunt eficiente sau necesită mai multe revizuiri.

Întrebarea dvs. de cercetare este suficient de clară? (Există o mulțime de informații disponibile despre orice subiect, ceea ce înseamnă că trebuie să fie cât mai clar posibil pentru a fi eficient și pentru a ajuta scriitorii să-și direcționeze cercetările.)
Este concentrat?
Este complex? (Întrebarea dvs. de cercetare nu ar trebui să răspundă simplu sau prin detalii ușor de găsit, deoarece trebuie să necesite o analiză profundă și o muncă grea.)
Este suficient de specific pentru a fi acoperit în spațiul dvs. disponibil?