REDACTAREA UNEI LUCRĂRI DE LICENȚĂ A FOST UȘOARĂ: AȘA VA FI O LUCRARE MINUNATĂ!

În fiecare semestru, nenumărați studenți stau în fața unui Word Word gol și disperă de întrebarea: „Despre ce ar trebui să scriu lucrarea mea de licență?” Nu disperați, întrebați-l pe iamstudent – vă vom arăta cum să scrieți lucrarea de licență cu mâna stângă.

Așa cum se întâmplă atât de des cu această provocare, deviza este: „Planificarea este jumătate din bătălie.” De îndată ce ați creat o organizație în amestecul dvs. de idei și știți unde ar trebui să meargă călătoria, lucrarea (aproape) se scrie.

Probabil cel mai mare obstacol în drumul spre lucrarea ta terminată. După cum știți, subiectul ar trebui să fie legat de domeniul dvs. de studiu și să aibă o anumită „valoare de noutate”. Cu toate acestea, există atât de multă libertate aici încât veți fi rapid răsfățați pentru alegere. O abordare bună este, de obicei, să treceți peste prelegerile pe care le-ați finalizat deja în cap și să vedeți dacă vreunul dintre ele v-a entuziasmat în mod deosebit.

O altă opțiune este să țineți cont de subiectele promovate. Adesea există subiecte de cercetare la universitatea dvs. pentru care lipsesc lucrări științifice. Dar fii atent: nu scoate un subiect oferit din lene. La urma urmei, veți face față luni de zile și ar trebui să existe un minim de interes!

Odată ce aveți o idee aproximativă despre ce ar trebui să fie vorba, următorul pas este să căutați literatura existentă. Instrumentele clasice sunt motoarele de căutare și bibliotecile universitare, deoarece literatura de specialitate poate fi destul de costisitoare și vă poate arunca pușculița. La cercetarea literaturii, cel mai important lucru este că materialul este actualizat. Cu cât este mai actual, cu atât mai bine. Cel mai bun lucru de făcut este să clarificați cu supraveghetorul dvs. cât de îndepărtată poate fi literatura.

Temă? Verifica. Literatură existentă? Verifica. Acum aveți în continuare nevoie de cineva care să vă spună dacă și cum pot fi puse în aplicare ideile dvs. Majoritatea au cele mai mari dificultăți în a-și restrânge subiectul într-o măsură ușor de gestionat. Pentru aceasta există programarea subiectului și supervizorul dvs. Dispoziția subiectului va fi aprobată de universitatea dvs. și ulterior va fi desemnat un supervizor. Dacă ați avut un lector preferat, puteți, desigur, să vă exprimați cererea de supervizor.

Acum aveți un subiect, literatură și supervizor. Acum există o conversație în care tema dvs. este concretizată cu cunoștințele de specialitate ale conducătorului dvs. și întrebările de cercetare la care ați dori să răspundeți în munca dvs. sunt elaborate împreună.

Ești plin de idei și ai vrea să începi imediat? Puterea se regăsește în seninătate. Înainte de a apăsa tastele și de a vă împărți literatura în părți individuale, ar trebui să vă informați cu privire la criteriile formale pe care trebuie să le respectați. Dacă nu respectați acest lucru chiar de la început, veți ajunge să aveți multe de remediat. Acest lucru este enervant și mănâncă timp prețios.

În ceea ce privește aspectul: în majoritatea cazurilor există un șablon format pentru programul dvs. de studii în care puteți lucra direct. Cel mai important lucru în ceea ce privește corectitudinea formală sunt regulile de citare

Încă ceva înainte să înceapă în cele din urmă. Pentru evaluarea dvs. este esențial să vă puteți demonstra propria performanță. Cu alte cuvinte: Copierea și lipirea este, desigur, interzisă. Pentru a suna cu adevărat ca dvs., este recomandabil să citiți literatura cu atenție și să o scrieți în cuvinte cheie. Apoi închideți cartea și vă transformați cuvintele cheie în textul corect științific. În acest fel, evitați tentația de a adopta o formulare exactă.

Puteți începe în sfârșit. Procesul nu trebuie întotdeauna să fie încăpățânat cronologic în conformitate cu cuprinsul. Adesea lucrurile se întâmplă de la sine și săriți între capitole, adăugați un paragraf acolo și o notă de subsol acolo. Definițiile sunt întotdeauna un început bun. Cu aceștia puteți crea o înțelegere generală a termenilor tehnici pentru a vă asigura lizibilitatea și înțelegerea muncii dvs. Consultați-vă periodic cu supraveghetorul și trimiteți secțiuni individuale pentru a vă asigura că totul merge în direcția corectă.

Sfat: transportați cu voi cuprinsul tezei de licență de la început, mai târziu acest lucru este mai mult decât laborios și mai ales aici nu ar trebui să fiți neglijent.

În sfârșit, s-a terminat: cercetarea și scrierea veșnică s-au încheiat și sunteți pe cale să aveți lucrarea de licență tipărită și legată. Dar chiar ai dat corect toate sursele? V-ați asigurat, de asemenea, că ofertele dvs. sunt etichetate corect? Aveți două opțiuni pentru a verifica acest lucru: Fie vă recitiți cu atenție lucrarea și încercați să verificați dacă ați citat corect în fiecare pasaj.