Organizarea muncii – managementul timpului

Succesul muncii dvs. va depinde în mare măsură de calitatea organizarii dvs. Organizarea înseamnă listarea tuturor sarcinilor care trebuie îndeplinite și pentru fiecare sarcină, alocarea resurselor și a termenelor necesare pentru finalizarea acestora.

Vă veți confrunta cu două capcane principale:

Administrarea informației. Câteva reguli de aur:

În fața masei de informații, este recomandabil, începând de la subiectul dvs., să delimitați și să selectați pentru a începe cu aproximativ zece cuvinte cheie care vor face obiectul cercetării dvs. inițiale pe web și în biblioteci. Din această cercetare inițială, vor urma alte noțiuni secundare.
Sortează toate informațiile colectate sub formă de fișiere de calculator sau fișiere pe hârtie și clasifică-le după subiect. Denumiți fișierele dvs. suficient de explicit pentru a înțelege ceea ce puneți în ele.
Nu multiplicați mediile care vă permit să vă clasificați documentele. Faceți fie un fișier de calculator, fie un fișier de hârtie, altfel nu veți mai ști unde sunt stocate documentele dvs.
Pe un document separat, scrieți toate referințele bibliografice în conformitate cu standardele așteptate. Scrierea bibliografiei este o treabă plictisitoare care va fi ușurată făcând-o treptat.
Faceți fișe pentru fiecare lectură.

Dacă ați adunat un set de documente pe același concept, scrieți o notă rezumativă de 3 până la 5 pagini. Acest lucru poate constitui paragrafe deja scrise pe care le veți face cu plăcere în timpul fazei de redactare a tezei și pe care le puteți introduce după cum doriți.
Efectuați backupuri regulate pe o cheie USB sau trimiteți prin e-mail progresul. Defecțiunile computerului sunt uneori dramatice …
Imprimați tot ceea ce scrieți în mod regulat pentru a ține o evidență scrisă a progresului dvs.


De gestionare a timpului. Câteva reguli de aur:

Adaptează-ți programul la stilul tău de viață. Nu are rost să sune ceasul deșteptător la 6 dimineața, dacă este să vă culcați din nou după aceea sau să fiți obosit și ineficient toată ziua. Dacă sunteți mai târziu, ridicați-vă la prânz, dar nu mai lucrați mai târziu noaptea.
Stabiliți obiective mici în fiecare zi. Dacă aveți în vedere obiectivul final, vă veți pierde rapid piciorul și nu veți vedea niciodată sfârșitul acestuia. Alocați-vă sarcini mici realizabile pe zi și aveți răbdare. O lucrare de licenta / disertație / grad nu se face peste noapte.
Începeți cu sarcinile care vi se par cele mai grele. Partea grea va fi realizată, astfel încât restul va fi întotdeauna mai ușor și mai plăcut.
Puneți aceleași sarcini împreună, veți avea senzația că ați realizat o parte importantă a muncii dvs. și puteți merge mai departe în liniște.
Planificați contracarări. Vor exista întotdeauna evenimente neprevăzute, așa că asigurați-vă că aveți loc pentru acțiune. Acest lucru vă va împiedica să intrați în panică și să fiți sub apă dacă nu vă atingeți obiectivele săptămânii.
Notează totul. Aveți întotdeauna un document Word sau un caiet în apropiere pentru a nota orice idei sau „fraze frumoase” care vă vin în minte. Cuvintele zboară și scrierile rămân …!