Mulțumiri profesionale in lucrarea de licenta

Este înțelept să plasați primele recunoașteri profesionale, deoarece există un anumit aspect politic de care trebuie să țineți cont atunci când scrieți. Citiți lista tuturor contribuabililor pentru a menționa orice membru al mediului academic care v-a ajutat în scrierea acestei lucrări importante. Aveți loc doar pentru contribuții majori. Deși nu există o regulă stabilită, ordinea standard este de a trece de la cel mai formal la cel mai puțin:

 • Fondatori;
 • Profesori și conducători de nivel superior;
 • Diferiti consilieri;
 • Bibliotecari;
 • Asistenți de laborator;
 • Colegi de clasa;
 • Colegi;
 • Participanți la cercetare (de exemplu, persoane care au completat un sondaj pentru a vă ajuta să culegeți date).

Cine altcineva? Includeți în această secțiune importantă pe oricine v-a ajutat la efectuarea experimentelor sau sondajelor, cercetării sau scrierii. Folosiți titluri și nume complete ale colaboratorilor academici. Când le mulțumești prietenilor, folosește-le numele. Dacă mulți oameni din același grup mare au susținut scrierea dvs., ar trebui să specificați doar un anumit nume de grup.

Asigurați-vă că utilizați nume complete, cu titluri. Dacă mai mulți membri ai unui grup sau organizație v-au asistat, menționați numai numele colectiv. Dacă doriți să protejați confidențialitatea cuiva, folosiți doar prenumele acesteia.

Dacă o persoană autorizată din domeniul dvs. de studiu a discutat cercetarea dvs. cu dvs. sau a dat feedback în orice formă, menționând contribuția lor, oricât de limitată ar fi fost, va contribui la întărirea autorității propriei dvs. cercetări.

Mulțumiri personale

Înainte de a scrie ceva, faceți lista cu persoanele care sunt legate în vreun fel de proiectul dvs. Unii dintre ei vă citesc sau edită lucrarea, în timp ce alții vă ascultă necazurile academice sau vă încurajează în mod regulat. Menționează prietenii sau familia activă în studii postuniversitare.

Dacă unele persoane îți inspiră sau îți îmbunătățesc munca, numele lor ar trebui incluse în secțiunea de confirmare a tezei. Spuneți cum vă ajută. Acest pas va fi semnificativ pentru aceste persoane și vă vor fi recunoscători pentru că le-ați acordat credit pentru munca lor.

Nu este necesar să menționați fiecare membru al familiei sau al grupului de prieteni. Cu toate acestea, dacă cineva a fost deosebit de inspirator sau de susținător, vă recomandăm să le menționați în mod specific. De exemplu, s-ar putea să recunoști un bunic ale cărui proprii activități academice le-au încurajat pe ale tale.

Cum se scrie această secțiune

Multor studenți le este greu să-și includă scrierile personale în finalul unor proiecte tehnice importante. Folosiți forma sau tonul potrivit. Faceți această pagină scurtă, profesională și specifică tuturor persoanelor care v-au susținut proiectul pe parcurs. Folosiți o ordine alfabetică sau alte stiluri.

 • Începeți cu profesorii dvs. importanți;
 • Enumerați alți participanți;
 • Adresați-vă orice ajutor financiar pe care îl primiți;
 • Susținătorii personali sau emoționali durează.

Profesori importanți, alți ajutoare

Cei mai importanți profesori ai tăi sunt pe primul loc. Menționați profesorii majori sau consilierii care vă supraveghează proiectul, membrii comitetului, alți profesori universitari care participă la disertație. Încercați să gândiți în grupuri. Alți asistenți care merită recunoștința ta includ asistenții de laborator, colegii de clasă, toți oamenii care te-au ajutat cu această lucrare.

Adresați-vă ajutorului financiar, susținătorilor personali

Dacă ați primit sprijin financiar de la anumite grupuri de cercetare sau fundații care v-au oferit orice bursă, subvenție sau bursă, mulțumiți-le prin titlu. Ce zici de suporterii tăi personali? Partenerii, prietenii sau alți cunoscuți care au contribuit la bunăstarea sau încrederea dvs. emoțională sunt pe ultimul loc în această listă. Evitați glumele personale sau anecdotele.