Metodologia licentei – disertației

Metodologia licentei – disertației este una dintre secțiunile mai dificile de scris într-un proiect.. Acest lucru se datorează în principal faptului că studenții care lucrează în această secțiune au foarte puțină experiență în acest sens. Chiar și proiectele lungi, cum ar fi studiile de cercetare sau tezele, nu necesită aceleași componente sau structuri pe care trebuie să le folosești atunci când scrii această secțiune pentru un master sau doctorat. disertație. Acest scurt articol vă arată cum să scrieți secțiunea metodologică a disertației în modul corect.

CE ESTE O METODOLOGIE DE DISERTAȚIE?

O metodologie de disertație este o secțiune a unui document de studii superioare sau postuniversitare care implică cercetări originale în disciplina cuiva. Acesta formează cadrul proiectului oferind cititorului o schiță clară și concisă a metodelor de cercetare utilizate într-un studiu. Este o secțiune importantă, deoarece formează baza studiului dvs. și apare imediat după revizuirea literaturii. Se bazează pe abordarea de cercetare pe care o luați luând în considerare lucrările disponibile care au venit înainte.

Cititorul face trimitere la această secțiune pentru a evalua dacă abordarea față de studiu este sau nu validă și fiabilă. Secțiunea informează în esență cititorul despre două lucruri:

 1. Ce ai făcut în studiul tău.
 2. Cum ați procedat la colectarea datelor.

Aceste informații ajută cititorul să înțeleagă modul în care savanții anteriori au ajuns la opinia lor și explică abordarea pe care o luați pentru a construi sau a contesta concluziile lor. O metodologie bună pentru disertație poate facilita redactarea acestei secțiuni oferind exemple sau asistență individuală, dar în majoritatea cazurilor, elevii pot scrie de obicei această secțiune pe cont propriu.

Cel mai important lucru este ca cititorul să poată înțelege metodologia de cercetare și să poată reproduce același studiu, având în vedere circumstanțe similare. Unele dintre metodele mai frecvente de colectare a informațiilor includ:

 • Interviuri.
 • Focus grup.
 • Observații.
 • Sondaje.
 • Chestionare.
 • Analize documentare.

Nu trebuie să furnizați interviuri, chestionare sau recenzii pe care le-ați folosit în întregime, dar trebuie să explicați natura modului în care au fost concepute aceste instrumente de colectare a datelor. Acesta este un mod de a oferi în mod esențial relevanță pentru munca dvs. și de a oferi un motiv pentru ceilalți academicieni să vă privească munca.

CARE ESTE SCOPUL UNEI METODOLOGII DE DISERTAȚIE?

Scopul scrierii unei secțiuni de metodologie de licenta – disertație este puțin diferit de scrierea secțiunii de metode. Secțiunea metodologică explică baza filosofică largă pentru procesul de cercetare selectat al studiului dvs. Trebuie să faceți afirmații academice clare pentru a vă sprijini alegerile de cercetare. Există trei tipuri majore de metodologii pentru un studiu de cercetare, inclusiv:

 • Cantitativ
  Acest tip de studiu se concentrează pe o investigație empirică a variabilelor observabile și măsurabile în situații controlate. Acest tip implică testarea ipotezelor, prezicerea rezultatelor și determinarea relațiilor dintre variabile prin aplicarea unor analize aprofundate.
 • Calitativ
  Acest tip de studiu se concentrează pe examinarea subiectului dvs. prin lentilele sistemelor de credință, fenomenelor culturale și comportamentului uman. Cele mai frecvent utilizate metode de colectare a datelor includ focus grupuri, interviuri și chestionare.
 • Combinație
  Ultima metodologie utilizată în mod obișnuit combină atât abordări de cercetare cantitative cât și calitative. Este cel mai frecvent utilizat atunci când studiul dvs. încorporează elemente din primele două și leagă rezultatele prin stabilirea relațiilor dintre informațiile colectate.

Când scrieți o disertație de metodologie, ar trebui să o legați întotdeauna de literatura scrisă anterior legată de studiul dvs. Aceasta îi permite cititorului să știe ce limitări există pe tema dvs. și cum studiul dvs. aduce o contribuție valabilă la domeniu.

Sunteți încurajați să examinați exemplul metodologiei disertației pentru a ști cu exactitate ce lucruri să includeți. De obicei, puteți găsi un exemplu bine scris la biblioteca universității. La observarea exemplului menționat, ar trebui să puteți aduce o contribuție notabilă la domeniul de studiu, indiferent dacă explorați o zonă nouă sau dezmembrați cunoștințele acceptate anterior în disciplina dvs. Gândindu-vă la acest lucru, va trebui să explicați modul în care abordarea dvs. de cercetare este cea mai eficientă, având în vedere întrebările la care încercați să răspundeți.

STRUCTURA METODOLOGIEI DISERTAȚIEI

Există numeroase abordări ale structurii metodologiei disertației, dar există una pe care mulți o folosesc atunci când scriu lucrări academice. Deoarece munca dvs. este în esență o schiță a studiului dvs. de cercetare, ar trebui să abordați această secțiune cu un ton clar și concis. Dacă vă aflați într-o parte a unui masterat sau a unui doctorat. program, probabil că veți efectua un studiu de cercetare cu mult înainte de a începe să scrieți disertația și multe exemple de capitol de metodologie de disertație demonstrează acest lucru.

Ar trebui să enumerați cinci elemente importante ale studiului:

 1. Design de cercetare.
 2. Abordare filosofică.
 3. Abordări de colectare a datelor.
 4. Considerații privind limitele cercetării asupra eticii.
 5. Metode de analiză.

Dacă solicitați un master sau un doctorat. și trebuie să trimiteți într-un singur document, apoi urmărirea aspectului de mai sus ar trebui să fie în regulă pentru dvs. Dacă aplicați într-o formă segmentată, atunci ar trebui să urmați exact ceea ce departamentul dvs. spune că ar trebui.

Lucrul cel mai important în aspect este că acesta ar trebui să reflecte abordarea dvs. de cercetare și studiul de proiectare. Este o parte foarte importantă a proiectului tău de capstone care necesită o atenție atentă, deși secțiunea nu este prea lungă. Una dintre cele mai bune modalități de abordare a aspectului este să te gândești la aceasta ca la o rețetă. Trebuie să explicați ingredientele și apoi să parcurgeți cititorul prin fiecare pas pentru a reproduce studiul.

STRUCTURA METODOLOGIEI DISERTAȚIEI

Nu există reguli stabilite atunci când vine vorba de crearea unui studiu de caz pentru acest tip de muncă. Cu toții avem nevoie de răspunsuri și cel mai greu este să ne dăm seama de unde să-l obținem. Deci, ce face o structură excelentă? Cea mai bună abordare este să urmezi regulile și reglementările disciplinei tale. Mergeți la biblioteca școlii dvs. și aflați cum trebuie scris calitativ. Dacă aveți nevoie de asistență pentru localizarea unui eșantion, îl puteți solicita întotdeauna pe bibliotecarul șef să asiste sau să obțină o metodologie scrisă profesional de la un expert în scriere academică.

Subiectul selectat este suficient de decent pentru a garanta interesul. Dar ce trebuie să câștigi un nivel de respect care să-ți câștige o audiență? Trebuie să răspundeți sau să adresați întrebări într-o anumită ordine. O strategie excelentă este să începeți elaborarea metodologiei dvs. pe măsură ce începeți cercetarea. Notele pe care le adunați din studiul dvs. vă vor ghida deciziile. Două dintre cele mai importante întrebări pe care mulți cercetători le răspund în această secțiune sunt: ​​cum au fost generate sau colectate informațiile despre acest subiect? și care au fost tehnicile specifice utilizate pentru colectarea informațiilor? Acestea sunt întrebări la care se poate răspunde urmând cele trei elemente principale care ar trebui introduse în metodologie.

Cele trei elemente principale pe care ar trebui să le includeți în metodologia dvs.:

 1. În primul rând, trebuie să includeți o imagine de ansamblu asupra cercetării dvs. Aici explicați în mod clar și concis subiectul cercetării dvs., așa cum este descris în introducerea disertației.
 2. În al doilea rând, trebuie să descrieți în detaliu proiectul de cercetare. Acest lucru explică modul în care ați stabilit cercetarea dvs., împreună cu o explicație a modului în care fiecare porțiune va răspunde la principalele întrebări din studiul dvs.
 3. În al treilea rând, trebuie să explicați ce înseamnă datele dvs. pentru cercetarea generală și întrebările relevante ale acesteia.

IN CONCLUZIE

Partea metodologică a disertației este esențială pentru toate proiectele capstone în drum spre un master sau doctorat. grad. Prin urmare, actul de a scrie metodologia de disertație nu ar trebui să fie luat cu ușurință. Suntem un serviciu profesional de redactare și editare care vă poate ajuta în acest sens. În plus față de această resursă, putem oferi asistență individuală prin revizuirea, editarea și scrierea acestui sau altor tipuri de sarcini, precum și pentru a vă oferi un eșantion de orice muncă academică de care aveți nevoie. Doar lăsați echipa noastră de asistență pentru clienți să înțeleagă de ce aveți nevoie și vă vom conecta cu un expert academic certificat care vă va oferi metodologia de disertație care vă va ajuta să creați un document excepțional.