lucrările tehnice – sfaturi

1. Ar trebui să găsiți interesant subiectul pe care l-ați ales sau primit de la profesor.Dacă este posibil, scrieți despre ceea ce vă interesează cu adevărat. Atunci îți va fi mai ușor să scrii multe pagini. În caz contrar, încercați să răspundeți la trei întrebări care ar trebui să vă facă subiectul ușor de înțeles: Există suficiente surse pe subiect? Subiectul îndeplinește criteriile de noutate și relevanță? Este subiectul din zona dvs. de interes sau face parte doar din programul educațional? Dacă răspundeți da la întrebări, atunci probabilitatea este foarte mare că veți scrie teza cu ușurință. Dacă nu sunteți încă sigur cu privire la subiect, consultați-vă cu profesorul și urmați instrucțiunile acestuia, deoarece acesta va ști mai bine cum să facă subiectul dvs. unic și original. Este posibil ca alți colegi să lucreze la același subiect. Nu ar trebui să vă fie frică să cereți ajutor. scriitorilor de fantome și corectori cu experiență în diferite domenii, veți primi, de asemenea, sfaturi adecvate pe tema dvs. Dacă vă dați seama că, dintr-un anumit motiv, subiectul nu este potrivit pentru dvs., încercați să ajustați subiectul în funcție de interesele dvs.

2. După ce ați definit subiectul, următorul pas este să căutați literatură și să lucrați cu sursele.Trebuie să alegeți cât mai multe cărți, reviste, monografii, articole online pe tema dvs. Cu toate acestea, aceste surse ar trebui să fie fiabile și profesionale. O singură sursă nu este suficientă. Publicațiile sunt științifice dacă autorul este cunoscut și dacă citările din carte sau articol se referă la sursă. Puteți găsi o mulțime de informații în biblioteci. De asemenea, puteți verifica cele mai importante resurse din bazele de date. Citiți cu atenție literatura de specialitate și căutați informații critice din surse. Puteți să le utilizați în viitor în textul cu citarea corectă. Când ați evidențiat un citat interesant, scrieți imediat autorul, titlul, pagina și datele sursei pentru fiecare sursă; aceste înregistrări vă vor fi utile, dacă doriți să vă referiți la materialul menționat. Aceste fragmente de text pot fi marcate ca citate în lucrare. Informațiile de pe forumuri, bloguri și multe alte site-uri web nu conțin fapte dovedite și informații ușor de înțeles, ci doar opinii. Prin urmare, acestea sunt slab adaptate. Multe surse valide sunt disponibile gratuit online și gratuit. Puteți obține acces la multe biblioteci și baze de date guvernamentale prin înregistrarea ca utilizator. După ce ați terminat de selectat literatura, faceți o listă cu ea cât mai curând posibil, care va fi adăugată ulterior ca apendice la munca dvs. în timpul studiilor. Blogurile și multe alte site-uri web nu conțin adesea fapte dovedite și informații ușor de înțeles, ci doar opinii. Prin urmare, acestea sunt slab adaptate. Multe surse valide sunt disponibile gratuit online și gratuit. Puteți obține acces la multe biblioteci și baze de date guvernamentale prin înregistrarea ca utilizator. După ce ați terminat de selectat literatura, faceți o listă cu ea cât mai curând posibil, care va fi adăugată ulterior ca apendice la munca dvs. în timpul studiilor. Blogurile și multe alte site-uri web nu conțin adesea fapte dovedite și informații ușor de înțeles, ci doar opinii. Prin urmare, acestea sunt slab adaptate. Multe surse valide sunt disponibile gratuit online și gratuit. Puteți obține acces la multe biblioteci și baze de date guvernamentale prin înregistrarea ca utilizator. După ce ați terminat de selectat literatura, faceți o listă cu ea cât mai curând posibil, care va fi adăugată ulterior ca apendice la munca dvs. în timpul studiilor.

3. Aveți nevoie de o abordare metodică într-o teză de specialitate.Aceasta înseamnă că, la acest nivel științific, aveți nevoie mai întâi de o problemă pe care doriți să o investigați și pentru aceasta alegeți o strategie adecvată prin care problema să poată fi rezolvată. Vei analiza teoriile din diferite unghiuri și vei da exemple și afirmații. Citind surse selectate, ați descoperit anumite elemente de bază pentru subiectul dvs. Din aceasta puteți construi structura (introducerea, partea principală și concluzia) tezei dvs. Abordările concrete din literatură pot defini structura operei tale. Dacă este posibil, arătați din diferite perspective cum a fost tratat subiectul și dezvoltarea stării de cercetare până la punctul de vedere actual. De asemenea, gândiți-vă la titlul preliminar al capitolelor și secțiunilor.4. Începeți cu o introducere sau o introducere prin înregistrarea obiectivelor muncii dvs. și a stării de lucru pe tema dvs.Urmează capitolul principal și subcapitolul. Aici ar trebui să interpretați sau să justificați fiecare afirmație și fapt științific despre subiectul dvs. din propriul punct de vedere. Părțile lucrării sunt legate. Acestea ar trebui să fie structurate logic și prezentate ca o narațiune consecventă. Dacă folosești ghilimele, comentează-le sau rescrie-le. Fragmente de text permanent lungi între ghilimele nu constituie o lucrare științifică. Enumerați toate studiile pe care le-ați găsit pe subiect în părțile principale. Răspundeți la întrebările pe care le-ați pus la începutul lucrării. Ar trebui să fie o analiză detaliată a fiecărei componente a problemei pe care o investigați în teză. Fiecare problemă este diferită și depinde de subiect și domeniu. Arată-ți prima schiță unui ghostwriter pentru recenzii / sfaturi externe. La sfârșitul lucrării, ar trebui să rezumați rezultatele la care ați ajuns în analiza dvs., ceea ce ați învățat și modul în care tema vi s-a dezvăluit acum.

5. Regulile formale trebuie respectate în mod necesar pentru o teză de specialitate.Cele mai frecvente tipuri de utilizare a formatării și a cotațiilor sunt stilul MLA, APA și Chicago. Acestea prescriu anumite reguli pentru înregistrarea cercetărilor științifice, în special pentru înregistrarea citărilor în text și linkuri. Stilul MLA este de obicei folosit în cercetarea științelor umaniste. Acesta include utilizarea de referințe intra și o bibliografie ca anexă. Stilul APA este utilizat în legătură cu științele sociale, necesită, de asemenea, intra-linkuri și o listă de surse. În plus, ar trebui adăugat un titlu corespunzător pentru fiecare secțiune. Stilul Chicago este deosebit de comun în publicațiile pe teme istorice. Acest stil implică utilizarea unei liste de surse.