Lucrari, studenti si coronavirus

Studenți și coronavirus: de la învățarea în campus până la învățarea la distanță
Când coronavirusul a pus stăpânire pe plan mondial la începutul anului 2020, puțini au crezut că va avea un impact asupra educației până în septembrie. Când realitatea s-a stabilit că studenții nu se vor întoarce în campus în toamnă, a existat un sentiment de incertitudine – cum ar arăta clasele universitare dacă nu ar exista clase fizice? Pentru toți cei implicați, confuzia și frustrarea au dus la creșterea nivelului de stres.

Acum, la câteva săptămâni după termen, se pare că fiecare universitate a selectat strategii ușor diferite ca răspuns la pandemie, aproape toate necesitând o trecere la învățarea la distanță / online.

În această postare pe blog, discutăm diferitele modele la distanță și punctele tari și punctele slabe ale învățării online, pentru a vă ajuta să profitați la maximum de experiența dvs. de învățare la distanță pentru redactarea unei lucrari de licenta de nota 10.

Diferite modele de educație online
Modul în care universitățile își oferă educația online variază în funcție de tipul de curs, subiect sau preferința profesorului. În timp ce această diversitate poate provoca uneori confuzie, fiecare model oferă propriile beneficii și dezavantaje.

Model de învățare online
Să recunoaștem, unele cursuri au nevoie doar de o componentă personală. Dar cu COVID-19 acum în creștere din nou în multe părți ale lumii, clasele în persoană trebuie reduse la un contact minim.

Într-un model flex, studenții își fac toate prelegerile online (fie sub formă sincronă, fie asincronă) și apoi merg la cursuri în persoană o dată sau de două ori pe săptămână (sau la o anumită oră). Acest lucru este deosebit de popular pentru cursurile de știință în care există o componentă de laborator sau în orice curs care necesită o practică.

Sincron complet online
Într-un model sincron online, cursurile sunt ținute în continuare la anumite ore. Profesorii și studenții se întâlnesc în aceste vremuri. În acest model, formatul ar putea fi în întregime prelegere, în care profesorul vorbește pentru o perioadă determinată de timp și studenții învață pasiv prin luarea notelor . Cu toate acestea, deoarece toți studenții sunt prezenți în spațiul virtual, educatorii ar putea folosi această oportunitate pentru a crea sarcini, inclusiv lucrul în grup și discuțiile.

Modelele sincrone pot include, de asemenea, responsabilități suplimentare de învățare ale elevilor. Aceasta va include în mod normal citiri, sarcini și / sau teste, dar poate include și scurte videoclipuri asincrone despre subiecte importante care nu sunt abordate pe deplin în timpul sesiunii sincrone.

Complet asincron online
Modelul asincron online cere elevilor să lucreze aproape complet în ritmul lor. În acest fel, studenții primesc cerințe săptămânale care pot include prelegeri, lecturi, sarcini sau sarcini preînregistrate și / sau teste pe care trebuie să le efectueze într-un interval de timp desemnat.

În modelul asincron complet online, instructorii pot organiza ore de birou sincrone pentru a discuta despre materialul cursului sau este, de asemenea, posibil ca toate comunicările să se facă într-un model asincron, unde profesorul ar fi contactat prin e-mail sau prin sistemul de management al învățării.

Învățământ la distanță: răul și cel bun
Deci, să ne gândim la asta – există multe provocări prezentate de noul model de învățare online impus de coronavirus. Aceste probleme pot fi destul de semnificative.

Poate că una dintre cele mai mari probleme este accesul global la tehnologie. De ce instrumente aveți nevoie pentru învățarea la distanță? Ei bine, un computer pentru un singur lucru, dar nu aici se termină. De asemenea, aveți nevoie de difuzoare și un microfon, împreună cu un software de procesare a textului care vă permite să scrieți eseurile și sarcinile. Poate că aveți nevoie și de software pentru a finaliza probleme de matematică sau de un scaner pentru a încărca lucrarea finalizată. Și apoi există internetul. Dacă locuiți într-o zonă cu conexiuni incomplete sau servicii de viteză redusă, fiți pregătiți să pierdeți multe din ceea ce spune lectorul dvs. în acele sesiuni sincrone.

Amintiți-vă, de asemenea, că nu ați fost instruit pentru a învăța online. Cealaltă școală a fost probabil finalizată într-o sală de clasă, astfel încât învățarea la distanță este un model nou pentru dvs. Probabil același lucru este valabil și pentru profesorii dvs. – este posibil să nu știe cum să instruiască într-un cadru online (nu vă deranjează cum să utilizați tehnologia disponibilă!)

Ceea ce ați putea experimenta este, de asemenea, o sarcină de lucru crescută În planificarea noilor lor cursuri online, profesorii au căutat oportunități de a folosi tehnologia și au descoperit că pot posta videoclipuri, lecturi, teste online și multe altele. Mulți profesori au încercat să implementeze TOATE aceste noi instrumente de învățare, ceea ce înseamnă mult mai multă muncă pentru dvs. ca student, chiar dacă cursul este predat online.

Pe lângă toate aceste lucrări suplimentare, este posibil să fiți mult mai înclinați să amânați într-un cadru online. Este mai ușor să rămâi în urmă. Aceasta, împreună cu o sarcină de muncă mai intensă, este o rețetă pentru un potențial dezastru.

O altă dificultate semnalată de studenții care studiază online este examinarea mai dură. Deoarece profesorii sunt dornici să evalueze studenții prin teste, dar nu pot procura testele cu ușurință, au fost implementate strategii pentru a se asigura că elevii nu trișează. Aceasta înseamnă uneori că testele sunt mai greu de trecut decât cele concepute pentru a fi finalizate personal sau că profesorii vă vor monitoriza navigarea pe ecranul computerului. Nerespectarea regulilor cu exactitate poate însemna o abatere academică, ceea ce înseamnă mai mult stres de care pur și simplu nu aveți nevoie.

În ciuda unor monitorizări atente, lipsa de comunitate care există într-o lume virtuală înseamnă că găsirea cu cineva cu care să vorbești despre situația ta poate fi mult mai dificilă decât dacă ai studia personal.

Învățarea la distanță este rău? Nu deloc. Există multe lucruri minunate despre învățarea la distanță și unii studenți spun că le place flexibilitatea care vine cu acest model. Studenții care sunt organizați și motivați pot de fapt să-și avanseze munca, ceea ce înseamnă că „termenii intermediari” nu mai devin stresanți (pentru cei bine pregătiți). Există, de asemenea, flexibilitatea de a lucra de oriunde. Puteți rămâne acasă, economisind bani locuind cu familia și, în continuare, să vă faceți treaba. De asemenea, nu există ore de călătorie sau navetă, ceea ce poate fi o bucată semnificativă a zilei pentru mulți studenți.

Pentru unii studenți, formatul de examen oferit cu învățarea online merge de fapt în favoarea lor. Instructorii pot converti testele în cărți deschise sau pot cere elevilor să scrie eseuri în loc să facă examene, ceea ce reprezintă un beneficiu pentru studenții cărora le place în mod deosebit acest model de studiu.

În cele din urmă – și oarecum evident, deoarece este motivul pentru care există mai multă învățare online – este în interesul tuturor să nu prinzi COVID-19, așa că studierea de acasă și îndepărtarea campusului sunt un avantaj major pentru învățarea la distanță.

Adaptarea la modificările cursurilor universitare
În unele situații, programul real la care v-ați înscris poate fi acum livrat într-un format diferit. De exemplu, studenții care se așteptau să participe la cursuri de laborator care efectuează experimente nu mai pot obține experiența pe care o anticipau.

Desigur, motivația dvs. poate fi afectată dacă aceasta este o situație în care vă aflați. Adaptabilitatea nu vine în mod firesc pentru toată lumea, așa că gestionarea schimbărilor poate să nu fie ușoară. În loc să vă gândiți la ceea ce ar fi putut fi, ar putea fi mai bine să vă concentrați asupra tuturor lucrurilor pe care le puteți realiza într-un mediu online. Toată lumea știe că nu a fost planificat, dar ați creat automat o rețea cu colegii dvs. de oameni care trec prin aceeași situație dificilă. Știind că nu ești singur este o parte importantă a întregului proces.