Lucrare de licență: Lectura corectă – cheia succesului

Cheia pentru o lucrare de licență de succes este citirea corectă. Pe lângă tehnica culturală de descifrare a textelor și tipul de extragere a informațiilor, așa cum se transmite, de exemplu, în școala elementară, există o gamă întreagă de tehnici în domeniul muncii academice, care sunt utilizate în primul rând la pregătirea tezei, dar preferabil în prealabil ar trebui să fie stăpânit deoarece le-ați dobândit în cursul studiilor.

În primul rând, este necesar să reținem că textele științifice nu sunt întotdeauna ușor de citit și că motivarea ar putea avea de suferit. În plus, este adesea necesar să obțineți acces la aceste texte cu ajutorul unor tehnici speciale de citire. De îndată ce subiectul a fost formulat, veți observa în curând că există o mulțime de literatură cu privire la teza de licență planificată . În acest moment, trebuie să ne dăm seama că este imposibil să citim toată această literatură și că nu este deloc de așteptat. Prin urmare, este important să citiți selectiv și să obțineți o imagine de ansamblu inițială a ceea ce aveți de fapt nevoie și de ce nu.

Prin urmare, articolele din lexic sau lucrările introductive trebuie citite la începutul procesului de citire. În acest fel puteți obține o imagine de ansamblu inițială a subiectului. Internetul este de asemenea de ajutor aici. O primă selecție se face la introducerea cuvintelor cheie relevante. În cazul revistelor, rezumatele pot furniza informații cu privire la faptul dacă un articol este potrivit pentru propriul subiect. Subiectele discutate aici sunt adesea foarte specifice. În acest fel, obțineți o imagine de ansamblu inițială a subiectului și puteți obține puncte focale din acesta, cu ajutorul cărora puteți căuta mai precis în bibliotecă și pe Internet. Lucrările standard ar trebui, de asemenea, preluate și tratate mai intens. Cu toate acestea, de îndată ce punctele focale și o întrebare centrală au apărut în cursul lecturii,

Termenii tehnici trebuie căutați imediat. Dacă nu înțelegeți semnificația unui text prima dată, este recomandabil să îl citiți de mai multe ori. Dacă încă nu este mai clar, ar trebui să rețineți acest lucru, să îl lăsați deoparte și să mergeți la o literatură puțin mai simplă. În multe cazuri, dificultățile de înțelegere se clarifică în cursul lecturii. Ambiguitățile și întrebările deschise ar trebui marcate în margine. Acesta ar trebui să fie și cazul în care aveți obiecții la text sau la declarațiile individuale pe care tocmai le-ați citit. Lucrarea ar trebui să arate că se citește critic și nu se acceptă necondiționat toate informațiile. Punctele care par relevante pentru procesarea propriului subiect ar trebui evidențiate, fie prin sublinierea sau folosirea unui evidențiere.

Textul ar trebui, de asemenea, să fie împărțit în secțiuni, ceea ce face mai ușor de utilizat ulterior pentru propria dvs. muncă. Puteți vedea nota la margine și puteți selecta imediat acele texte și pasaje care sunt marcate corespunzător, fără a pierde mult timp citind alte pasaje text. În acest fel, devine clar și trenul gândirii textului. Structurarea textelor străine este, de asemenea, un exercițiu bun pe parcursul cursului atunci când vine vorba de a obține idei pentru sistematica propriei lucrări. Introducerea oferă, de asemenea, o imagine de ansamblu asupra structurii și conținutului esențial al textului. Citirea unei astfel de introduceri nu numai că oferă o imagine de ansamblu inițială, dar oferă și asistență în scrierea propriei dvs. introduceri.

Dacă pasajele rămân neclare, atunci acesta nu este în niciun caz un motiv de disperare. În primul rând, ar trebui clarificat dacă pasajul în cauză este chiar relevant pentru lucrare. Dacă acesta este cazul, puteți face schimb de idei cu colegii studenți. Adesea au cunoștințe de bază diferite, astfel încât uneori pot clasifica pasajul relevant mai rapid în structura lor cognitivă și pot explica faptele. La urma urmei, astfel de pasaje pot ajuta adesea la deschiderea de noi întrebări care pot fi integrate în perspectiva propriei lucrări. De asemenea, vă recomandăm să selectați o carte sau un text pe Internet care să explice același subiect într-un mod mai ușor de citit. Practic, să citești corect atunci când faci unTeza de licență pentru a spune că curiozitatea, bucuria și interesul pentru subiectul în cauză sunt o atitudine de bază importantă.

Textele încep să „prindă viață” atunci când sunt abordate cu o atitudine de întrebare și sunt comparate cu structura cognitivă existentă. Adesea, ceea ce se citește este ușor integrat în această structură. Dacă nu este cazul, ar trebui investigat de ce ar putea fi cazul. Pot apărea noi întrebări sau pasaje individuale ale articolului sunt potrivite pentru comentarii critice.