Informații despre lucrarea de licenta – disertatie si coronavirus (Covid-19)

Situația coronavirusului este o sursă de îngrijorare internațională pentru toată lumea și include studenți postuniversitari actuali și viitori. Este o situație fără precedent, cu schimbări de politici în continuă evoluție de către guvernele din întreaga lume în ceea ce privește sfaturile de sănătate, restricțiile sociale și, bineînțeles, politica de educație. În acest articol am adunat informații utile pentru studenții postuniversitari care studiază sau intenționează să studieze în Marea Britanie – deși o mare parte din acestea vor fi relevante și pentru studenții postuniversitari care aleg să studieze în altă parte a Europei sau a restului lumii. Pe măsură ce situația se schimbă pentru studenții postuniversitari – atât curenți, cât și viitori – vom actualiza aceste informații pentru a vă informa cât mai bine.

Unele țări din Europa și din întreaga lume și-au închis colegiile și școlile pentru a încerca să combată răspândirea coronavirusului. UNESCO are o hartă actualizată a închiderilor de școli, colegii și universități la nivel global din cauza coronavirusului. Școlile din Marea Britanie s-au închis vineri, 20 martie, până la o notificare ulterioară, iar majoritatea universităților din Marea Britanie au adus înainte sărbătorile de Paște pentru a permite elevilor să se întoarcă acasă sau au înlocuit temporar prelegerile și cursurile din campus cu predare online.
Studenții la masterat sunt probabil mai afectați de închiderea temporară a universităților decât doctoranzi, deoarece aceștia tind să se bazeze mai mult pe metodele de predare față în față. Universitățile se îndreaptă spre înlocuirea cursurilor cu învățarea online și pun în aplicare sisteme care să supravegheze de la distanță lucrarile de licenta. Doctoranzii actuali ar trebui să poată continua proiectele lor atâta timp cât sesiunile de supraveghere sunt la distanță. Studenții doctoranzi sunt sfătuiți, de asemenea, să ia în considerare faptul că unele dintre lucrările lor inițiale planificate pe teren ar trebui să fie modificate sau adaptate în funcție de noile politici de distanțare socială, auto-izolare și de ședere la domiciliu.