Gestionarea timpului în timp ce scrieți: evitați agitația

u numai proiectele mari de scriere, cum ar fi cărțile sau tezele, necesită o muncă atent planificată și disciplinată. Chiar și un text pe site cu doar trei sute de cuvinte devine o problemă dacă autorul își permite să fie distras până cu puțin înainte de termen. Cei care se luptă adesea cu termenul limită se pot regăsi în următoarele exemple și pot schimba ceva în comportamentul lor. Recompensa nu este doar un text de calitate mai bună, din ultimele secțiuni din care nu poate fi citită presiunea timpului. Liniștea sufletească și satisfacția cu munca cresc, de asemenea, dacă stresul nu apare în niciun moment.

Stabiliți un program

Primul pas în scrierea managementului timpului este planificarea corectă. Planificarea atentă este deosebit de utilă pentru munca la distanță . Desigur, există imponderabile, deoarece durata pașilor individuali de lucru poate fi estimată doar aproximativ. Cu fiecare proiect, totuși, experiența crește. Timpurile de tampon sunt adecvate pentru a compensa cheltuielile care sunt subestimate. Apoi, nu orice obiectiv intermediar rupt duce imediat la admiterea către client că termenul stabilit nu poate fi respectat. În multe cazuri, de exemplu pentru teze, amânarea nu este deloc posibilă – fără timp de rezervă, este necesară munca de noapte cu frustrarea corespunzătoare și susceptibilitatea la erori.
Planificarea concretă a proiectului ar trebui, în mod ideal, să fie transferată într-un calendar principal în care să fie notate toate celelalte activități – inclusiv timpul liber. Acest lucru asigură faptul că o zi de scriere intensivă planificată nu se ciocnește cu ziua de naștere a bunicii sau cu o călătorie de cercetare planificată.

Limitați timpii de cercetare

Apropo de cercetare: este o pierdere de timp periculoasă. Motoarele de căutare aduc mii de accesări de pe Internet pentru un termen de căutare comun. Potrivit Google, oricine dorește să scrie despre subiectul „a face tu însuți sushi” poate căuta 3,3 milioane de site-uri web. Bibliotecile de referință au fonduri mai mici, dar cărțile reale nu sunt la fel de ușor de căutat ca media digitală. Prin urmare, timpii de cercetare ar trebui să fie clar limitați în program. Tehnicile de citire sunt importante pentru a folosi bine timpul limitat. Cu ajutorul lor, conținutul este capturat mai rapid și redus la elementele esențiale. Ce zici, de exemplu, pur și simplu de a tăia articole neimportante pe o copie pe hârtie sau de a le șterge direct dintr-un document electronic, astfel încât să nu mai distragă atenția?
Un număr mare de surse îngreunează scrierea mai târziu, mai ales dacă este necesară o listă de surse. Pentru tezele de licență și masterat acest lucru poate fi cu ușurință peste o sută de referințe. Programele obișnuite de scriere acceptă referențierea, dar autorii profesioniști ar trebui să se gândească la achiziționarea de software special.

În vremurile procesării digitale a textelor, textele web, cărțile, tezele și altele asemenea nu trebuie neapărat create liniar. Pentru autor aceasta înseamnă risc, dar și oportunitate. Riscul este de a evita munca neplăcută cât mai mult timp posibil și, în schimb, preferă să petreacă timp cu trivialități, cum ar fi formatarea frumoasă. Dacă mai târziu conținutul este pus online cu sisteme de gestionare a conținutului, cum ar fi WordPress , oricum formatarea nu are importanță. Și și cu alte texte, lustruirea vizuală se poate face la sfârșit, de asemenea, pentru a evita duplicarea lucrărilor la texte care nu au fost încă modificate.