Doriți să scrieți lucrarea de licență într-o companie?

Multe universități oferă studenților posibilitatea de a-și scrie teza de licență într-o companie. Aceasta implică de obicei un stagiu.

Teza de licență este probabil cea mai importantă realizare scrisă a diplomei de licență, deoarece formează diploma și poate avea o influență majoră asupra faptului dacă se începe o diplomă de masterat ulterior sau dacă se caută un început direct de carieră. Pentru a vă extinde propriul CV, teza de licență poate fi legată de un aspect practic în multe discipline.

Dacă ați găsit un subiect al tezei de licență care are o relevanță practică, este logic să scrieți teza de licență într-o companie și să îmbunătățiți teza cu cercetări practice.

Care sunt avantajele unei lucrări de licență într-o companie?
Clasic, o teză de licență este scrisă la universitate și urmărește exclusiv metode științifice, cum ar fi cercetarea literaturii sau evaluarea statistică a datelor empirice. Scrierea tezei de licență într-o companie poate însemna mult efort, dar oferă și avantaje.

În primul rând, atunci când vă scrieți lucrarea de licență într-o companie, obțineți o experiență practică valoroasă, care este adesea tratată ca subordonată în timpul studiilor. Când începeți cariera după absolvire, contactele pe care le stabiliți pot fi, de asemenea, foarte valoroase ulterior. Dar chiar dacă ulterior aplicați la o companie complet diferită, teza practică de licență va fi, în majoritatea cazurilor, evaluată foarte pozitiv pe CV-ul dvs.

Pentru a putea scrie lucrarea de licență într-o companie, trebuie mai întâi să găsiți un subiect legat de practică și să discutați cu lectorul dvs. care vă va supraveghea diploma. Apoi trebuie găsită o companie unde puteți face un stagiu în zona relevantă și puteți lucra la întrebarea dvs. de cercetare.

Dacă doriți să vă scrieți teza într-o companie, dar nu știți încă ce subiect, puteți folosi Internetul: în portaluri speciale online și în schimburi de locuri de muncă, companiile fac publicitate subiecte pentru teze de licență sau master pe care le puteți lucra în consultare cu aplicați pentru supraveghetori academici.