Cum se structurează o lucrare de licența sau disertație

De ce studenții scriu propuneri de lucrare de licenta sau disertație

Scrierea propunerii de licenta sau disertație depinde de instituția sau universitatea dvs., este exercițiul dvs. util, mai ales dacă nu face parte din evaluarea academică. Când să scrii propuneri? Unele cursuri le necesită în cadrul lucrărilor finale de disertație, dar ar trebui să discutați cu tutorii pentru a primi instrucțiunile necesare sau pentru a înțelege dacă trebuie să vă finalizați sarcina pe baza lor. Citiți această recenzie pentru a vă aborda corect munca.

Sfaturi de pre-scriere

Această lucrare de licenta își propune să ofere secțiuni de bază, inclusiv:

  • Scopul sau natura viitoare a disertației;
  • Posibile întrebări pe care le veți examina;
  • Trimiteri la orice fundal teoretic;
  • Metode de cercetare pe care le utilizați;
  • Rezultatele potențiale ale studiului dvs

Utilizarea unui șablon de propunere de disertație

Asigurați-vă că orice eșantion de propunere de disertație de succes vă ajută să identificați literatură, întrebări de cercetare, enunțuri de probleme, metode de investigație (cantitative sau calitative), surse de date, referințe, rezultate ale analizei.

  • Citiți literatura actuală. Căutați surse de încredere pe subiectul ales pentru a vă motiva căutarea pentru detalii sau fapte conexe, examinați tot ceea ce a fost făcut, găsiți orice întrebare fără răspuns.
  • Formulează-ți lista cu întrebări de cercetare și declarații de problemă. Identificați problemele existente în domeniul dvs., determinați întrebări majore de cercetare pe care doriți să le explorați în următoarea etapă de redactare a propunerii de disertație.
  • Creați-vă metodologia de cercetare. Explicați cum veți răspunde la toate întrebările de cercetare, includeți materiale utile, scrieți metode eficiente.
  • Identificați sursele de date și schițați de unde obțineți datele importante.

Întrebări de răspuns

Găsiți orice șablon de propunere de disertație eficient. Găsiți expresii sau cuvinte cheie pentru a identifica întrebări importante, deoarece răspunsurile dvs. vă vor ajuta să determinați cel mai bun conținut. De ce este necesară cercetarea dvs.? Luați în considerare unde sau când o veți efectua, informații relevante, probleme, rezultate sau rezultate așteptate, sugestii valoroase. Formatul dvs. depinde de discipline, cum ar fi științele sociale.

Cum se structurează o propunere de disertație

Primul dvs. pas este planificarea unei viitoare structuri de propuneri de disertație, deoarece necesită secțiunea principală, introducere, concluzie. Cum se scrie o propunere de disertație? Citiți o scurtă descriere a fiecărui paragraf și nu uitați să alegeți titlul dvs. atrăgător pentru a vă crește șansele de a obține note mai mari.

1. Introducere

Introduceți subiectul ales în primul paragraf, care oferă o imagine de ansamblu asupra cercetării dvs. mai specifice, explorând contextul său în domeniul subiectului mai larg. Expuneți-vă teza. Explicați de ce credeți că cercetarea dvs. în acest domeniu este semnificativă, cum poate avea impact asupra studiilor viitoare, ce efecte va aduce.

2. Corpul principal / Declarație de problemă

Se compune din mai multe subsecțiuni. Utilizați secțiunea de metodologie pentru a contura diferite metode de procesare sau date relevante pentru colegiu în cercetarea dvs. Explicați ce veți face. Dacă cercetarea dvs. este cantitativă, includeți referințe la sondaje, chestionare și alte surse de date conexe. Faceți clar sfera sa de aplicare cititorilor.

Împărtășiți descrierea realistă a motivului pentru care alegeți anumite metode de cercetare înainte de a trece la alte paragrafe. În obiectivele și obiectivele dvs., evidențiați problemele majore pe care încercați să le explorați sau întrebările la care veți răspunde în lucrarea dvs. Ce vrei să realizezi?