Cum se scrie o lucrare de licență – Ghid cuprinzător

Ești pe cale să scrii o lucrare de licență? Felicitări – sunteți direct acasă și trebuie să faceți ultimul dar important pas pentru a obține o diplomă de licență. Ați gestionat cu succes toate sarcinile academice; cu toate acestea, nu facilitează redactarea lucrărilor de licență. Scrierea unei teze necesită mult timp și necesită dedicare reală temei dvs. în întregime.

Fiind una dintre cele mai importante părți ale carierei academice, această misiune este de a evidenția experiența și cunoștințele dvs. în domeniul de studiu ales. Prin urmare, ar trebui abordat în mod corespunzător. În caz contrar, riști să-ți pierzi toate realizările academice. Nu vrei să ți se întâmple asta? Apoi, trebuie să vă planificați eforturile în mod corespunzător sau să angajați scriitori profesioniști pentru a face sarcina pentru dvs. În acest din urmă caz, puteți fi sigur că lucrarea pe care o primiți este de cea mai bună calitate și îndeplinește standardele de scriere academică la 100%


Ce face importantă o lucrare de licență?
Scopul unei lucrări de licență este de a oferi studenților posibilitatea de a lucra independent la o sarcină complexă, de a demonstra capacitatea lor de a formula un subiect , de a selecta literatura relevantă și de a prelucra datele. Cu toate acestea, nu este tot ce trebuie să faceți pentru a produce un proiect de calitate. Pentru a furniza o lucrare generală, trebuie să efectuați cercetări tematice aprofundate, analize de date, să aplicați metodologii relevante, să faceți evaluări critice și să prezentați răspunsuri la întrebările ridicate în enunțul problemei.

Astfel, o lucrare de licență este departe de a fi o sarcină pur scrisă. Este mai mult de natură de cercetare și necesită gândire critică de la un student. Fiind ultima sarcină din cariera dvs. academică, redactarea tezei vizează:

Învățându-vă să oferiți un tratament independent și clar al unui anumit subiect, disciplină sau domeniu de studiu;
Vă instruiți să identificați și să analizați în mod independent o problemă, să găsiți soluții și să preziceți rezultatele;
Îmbunătățirea abilităților dvs. pentru a dobândi și gestiona în mod independent cunoștințele academice;
Cultivarea abilității dvs. de a evalua și de a explica elementele cheie dintr-o mare bază de literatură.
După cum puteți vedea, redactarea tezelor de licență este o sarcină complexă care necesită o abordare pas cu pas și o planificare adecvată a acțiunilor dvs. Deci, ce ar trebui să știți despre acest tip de scriere? Ce ar trebui să luați în considerare atunci când faceți față sarcinii? Și ce face ca o teză să fie bună?

Structura și componentele
Lucrarea ta de licenta este probabil cea mai lungă piesă de scriere pe care ai făcut-o până acum și poate fi intimidant să știi de unde să începi. Nu există o regulă generală aici. Nu toate disertațiile urmează aceeași structură a tezei . Disciplina dvs., subiectul și abordarea cercetării – acestea sunt cele care vor determina formatarea și structura hârtiei. De exemplu, tezele din științele umaniste sunt adesea structurate similar unui eseu lung – cu o afirmație centrală și argumente care să o susțină. Capitolele de hârtie sunt organizate în jurul unor teme sau studii de caz diferite, aducând mai multe detalii asupra problemei cercetării .

Situația este complet diferită atunci când vine vorba de cercetarea empirică în discipline științifice. În acest caz, disertația dvs. ar trebui să conțină în general următoarele componente:

Pagina titlu;
Mulțumiri;
Abstract;
Cuprins;
Lista tabelelor / figurilor;
Lista de abrevieri;
Vocabular;
Introducere ;
Revizuire de literatura;
Metodologie;
Rezultate;
Discuţie;
Concluzie .
Toate acestea sunt destinate să aibă materialul tezei structurat într-un mod adecvat, să ușureze percepția acestuia și să dovedească relevanța declarației dvs. cheie de cercetare. Dacă nu sunteți un om de știință sau scriitor abil și nu știți cu ce să începeți să scrieți, atunci vă recomandăm cu tărie să elaborați o schiță de hârtie. Folosiți-l ca coloană vertebrală a informațiilor pentru proiectul dvs. și nu veți pierde niciodată un singur argument, paragraf sau o parte critică a datelor de cercetare.

Cum să alegeți un subiect de teză rece?
Alegerea unui subiect pentru teza dvs. se poate simți ca un punct descurajant, dar poate fi un lucru interesant de făcut. Alegerea temei potrivite pentru teza dvs. este o șansă excelentă pentru a vă adânci într-un subiect care vă interesează și pentru a contribui cu ceva nou la domeniul dvs. Apropo, selectarea subiectului „dvs.” poate ușura redactarea tezei și o poate face un succes fără niciun efort sau muncă specială. Deci, cât de ales să fii pentru a alege un subiect câștigător pentru principalul tău proiect academic? Iată câteva puncte pentru evaluarea dvs.:

Enumerați principalele dvs. interese legate de domeniul dvs. de studiu;
Parcurgeți sarcinile academice de succes din trecut;
Verificați lacunele din cercetările actuale legate de domeniul dvs.;
Eliminați subiectele care nu promit căi pentru noi cercetări;
Faceți cercetări preliminare pentru a estima sfera literaturii pe care o puteți folosi ca sursă de informații.
Când alegeți un subiect pentru teza dvs. , sarcina principală pe care o aveți este să vă asigurați că este acută, valoroasă din punct de vedere științific, interesant pentru dvs. și vă oferă perspective de cercetare.

Nu știți cu ce subiect să mergeți? Aveți nevoie de ajutor pentru formularea corectă a subiectului? Sau poate aveți nevoie de cineva care să facă treaba de corectură pentru dvs.? Lasă-ne să-ți facem serviciul și să-ți lustruim hârtia pentru ca lucrarea să strălucească.