Cum se scrie o licenta. Introducere: secrete, sfaturi.

Când scrieți o lucrare de licenta , ar trebui să acordați o atenție excepțională introducerii. Cititorul va începe teza de la introducere și își va compune punctul de vedere și înțelegerea problemei, ideilor, profesionalismului și abilităților de scriere pe baza introducerii. Introducerea dvs. este o secțiune importantă care trebuie să fie perfectă. Vești bune că poți citi ghidul nostru despre cum să scrii o introducere a tezei de înaltă calitate. Continuați să citiți și aflați informații utile, sfaturi și sfaturi pentru a crea un proiect de succes.

Introducere teză: Cum să începi?
Este primul capitol special al lucrării tale și punctul de plecare al lucrării tale. Dacă doriți să spuneți pe scurt, ar trebui să descrieți subiectul licentei dvs., să discutați despre enunțurile problemei și să scrieți puncte persuasive pe baza unei imagini de ansamblu asupra lucrării dvs. Să definim principalele scopuri ale introducerii dvs.?

Scopuri principale
Pentru a introduce subiectul: răspundeți la întrebarea ipotetică care este motivul principal, care este subiectul și de ce este relevant astăzi?
Pentru a câștiga interesul cititorului. Folosiți cuvinte și fapte convingătoare, dar clare, pentru a face introducerea dvs. interesantă pentru cititor. Oamenii ar trebui să fie interesați să continue să citească disertația dvs.
Pentru a demonstra conștientizarea subiectului dvs., precum și relevanța întrebării de cercetare . Autorul ar trebui să convingă cititorul de profesionalism. Scopul dvs. principal este să arătați că întreaga cercetare este relevantă și conține componente academice și practice semnificative.
Ce părți ar trebui să conțină introducerea dvs.?
Introducerea trebuie plasată în teza dvs. imediat după cuprins. În această parte, trebuie să le oferiți cititorilor un început bun pentru a le explica în scurt timp ce vor citi în document. Trebuie să descrieți cercetarea dvs. cu scopul și direcția sa principală. Mai jos, puteți găsi principalele părți pe care ar trebui să le conțină introducerea:

Context și subiect. Scrieți despre ce trebuie să știe cititorii dvs. pentru a vă înțelege teza.
Domeniul de aplicare și concentrarea. Gândiți-vă la anumite aspecte ale subiectului pe care doriți să îl adresați cititorilor dvs.
Importanță și relevanță. Cercetările dvs. actuale trebuie să se încadreze în lucrările deja realizate pe tema aleasă.
Obiective și întrebări. Explicați care este obiectivul principal al cercetării dvs. și cât de bine oferă cititorilor toate informațiile necesare.
Prezentare generală a structurii. Fiecare capitol al tezei dvs. trebuie să conțină ceva util pentru a explica scopul principal al scrierii.
Ce informații ar trebui să oferiți în introducere?
Oferiți numai informații semnificative, importante și exacte în teza și în introducere. Datorită detaliilor pe care le oferiți aici, cititorul dvs. ar trebui să înțeleagă:

Care este subiectul lucrării tale;
Ce parte a subiectului general necesită investigații suplimentare, cercetări și de ce;
Declarația tezei tale.
Fiecare paragraf are numărul de pași pe care ar trebui să-i urmați, iar introducerea nu este o excepție de la această regulă. Citiți pașii pe care ar trebui să îi faceți atunci când scrieți articolul de introducere.

Scrierea unei teze Introducere: Pași
Acești 12 pași care pot fi obișnuiți în ciuda subiectului. Cu toate acestea, unele câmpuri specifice necesită mai multe etape.

Introduceți subiectul problemei dvs. de cercetare ;
Oferiți câteva informații generale;
Faceți o scurtă prezentare generală a literaturii conexe pe care ați studiat-o (vizualizarea detaliată ar trebui scrisă într-o secțiune de revizuire a literaturii);
Oferiți ideea generală a sferei temei pe care ați ales-o;
Descrieți în detaliu situația actuală privind problema;
Găsiți zona sau subiectul subiectului care nu este încă cercetat sau nu este suficient de cercetat;
Explicați relevanța, importanța cercetării pe care urmează să o faceți;
Indicați principalele scopuri și obiective ale tezei dvs.;
Numiți întrebarea de cercetare (întrebări) sau problema (probleme);
Dă-ți ipotezele;
Arată structura cercetării tezei tale ;
Descrieți metodologia pe care ați folosit-o.
Introducerea dvs. este singura șansă de a atrage interesul cititorului dvs. și de a face prima impresie. Nu uitați că partea introductivă are aceeași importanță ca toate celelalte capitole ale disertației pe care trebuie să le finalizați.

Cum se face o introducere bine structurată?
Mai sus, am menționat principalele părți care trebuie incluse în introducerea tezei sau a disertației. Să vedem ce informații trebuie să scrieți în fiecare dintre aceste părți. Asigurați-vă că ați citit toate punctele cu atenție pentru a include toate elementele necesare în scrisul dvs.

Context și subiect lucrare de licenta
Începeți cu introducerea subiectului și oferiți cititorilor un fundal scurt. Arătați de ce este important subiectul ales pentru a face publicul interesat. Înseamnă că ar trebui să selectați un subiect relevant pentru discuție.

Domeniu de aplicare și concentrare
Aici trebuie să definiți domeniul disertației și să vă concentrați cercetarea. De exemplu, puteți menționa zona investigației dvs., perioada de timp a cercetării dvs., comunitățile pe care le cercetați sau orice alte aspecte specifice ale disertației.

Importanță și relevanță
Încercați să explicați motivația pentru această cercetare. Oferiți o imagine de ansamblu asupra stării actuale a studiului dvs. și nu uitați să citați surse. Veți face o vedere mai detaliată a tuturor surselor utilizate în secțiunea de revizuire a literaturii a manuscrisului dvs. Arătați importanța cercetării dvs. și cum ajută la rezolvarea unei anumite probleme.

Obiective și întrebări
Acordați multă atenție acestei părți, deoarece aici setați așteptările pentru restul muncii. Vă rugăm să vă concentrați asupra obiectivului principal al cercetării dvs. pentru a vă formula obiectivele și întrebările. Aici puteți furniza metodele pe care le-ați folosit în lucrarea dvs. pentru a răspunde la aceste întrebări. Puteți scrie despre aceasta în detaliu în partea de metodologie. Puteți include și ipotezele aici. Este posibil să se includă ipotezele după revizuirea literaturii.

Prezentare generală a structurii
Documentul dvs. trebuie să aibă o structură bună pentru a ghida cititorul. Faceți o prezentare generală a structurii: scrieți doar 1-2 propoziții pentru a descrie conținutul fiecărei părți a tezei. Dar dacă cercetarea este complicată, puteți scrie un paragraf pentru fiecare parte pentru a explica structura documentului.

Cum să vă organizați munca?
Nu vă scrieți teza în aceeași ordine în care toate capitolele apar în schiță. Deci, cum să vă organizați munca în mod eficient pentru a finaliza doctoratul. disertație cu succes?

Ar trebui să vă organizați întreaga lucrare într-o consecință logică și să vă scrieți folosind limbajul informativ ;
Găsiți fapte, figuri, creați infografii pentru a ilustra argumentele dvs. în detalii;
Definiți principalele părți ale tezei: informații generale; Fapte pe care le veți folosi în argument; Observații; Modalități de conectare a revizuirii, analizei și concluziilor; Principalele elemente ale tezei (secțiuni).
Acum puteți începe să scrieți.
Durata introducerii
Lungimea este o problemă importantă. Nu ar trebui să dureze mult timp pentru ao citi, dar ar trebui să conțină toate punctele importante (vă rugăm să le verificați mai sus). Nu există cerințe speciale de lungime pentru introducerea tezei, trebuie doar să fiți clar și să nu furnizați informații inutile aici. În același timp, nu este nevoie să vă strângeți toate punctele într-o singură pagină. Două sau trei pagini vor fi destul.