Cum se scrie o licenta /disertație. Introducere ca un profesionist

Introducerea este primul capitol al unei disertații și este esențial să ofere cititorului un început puternic și captivant. Scopul general al introducerii unei disertații este de a informa cititorul despre ce este întreaga lucrare, de ce este importantă și abordarea utilizată pentru a o face. Cu toate acestea, mulți studenți consideră că este dificil să scrie o introducere în disertație, ceea ce înseamnă că ajung să se blocheze înainte de a avansa mai departe cu lucrarea.

Pentru a facilita munca de a scrie o introducere pentru o disertație de masterat, am pregătit un ghid cuprinzător pentru dvs. Asigurați-vă că urmați cu atenție toți pașii pentru a oferi disertației un început irezistibil, care îi va face pe cititori să dorească să obțină mai mult din capitolele ulterioare.

CUM SĂ ÎNCEPEȚI O DISERTAȚIE INTRODUCERE: ADUCEȚI SUBIECTUL ȘI CONTEXTUL

Primul pas când scrieți introducerea la disertație este să oferiți câteva informații despre subiectul dvs. oferind informații utile de fundal. Aici, ar trebui să țintiți trezind interesul cititorului și să demonstrați de ce subiectul este important pentru disertație. De exemplu, asigurați-vă că menționați dezbateri importante și probleme practice la care vă uitați.

CUM SE SCRIE O DISERTAȚIE INTRODUCERE: RESTRÂNGEȚI ATENȚIA

Pentru majoritatea studenților, una dintre principalele provocări atunci când își începe activitatea este întrebarea „Ce ați include în introducerea unei disertații?” După o scurtă introducere în zona de interes, trebuie să restrângeți și să spuneți cititorului despre concentrarea dvs. specifică. În acest moment, ar trebui să furnizați detalii precum:

 • Zona geografică de concentrare.
 • Perioada de studiu.
 • Demografie.
 • Teme specifice pe care trebuie să le abordați.
 • Definiți domeniul de aplicare al studiului.

SCRIEREA UNEI DISERTAȚII INTRODUCERE: ARĂTAȚI RELEVANȚA CERCETĂRII

Concentrarea studiului dvs. în structura introducerii disertației ar trebui să fie urmată de o demonstrație clară a relevanței sale. Aici, pur și simplu răspundeți la următoarele întrebări: „Care este rațiunea studiului?” și „Ce informații va adăuga?” Pur și simplu – De ce contează cercetarea dvs.?

În acest moment, în scrierea introducerii disertației de masterat, luați în considerare furnizarea unei scurte imagini de ansamblu asupra stării actuale de cercetare despre acest subiect, surprinzând cea mai recentă literatură. Apoi, arată cum se vor potrivi cercetările tale acolo. Rețineți că acesta este doar un scurt punct culminant, deoarece veți surprinde mai multe detalii în partea de revizuire a literaturii a disertației.

În funcție de disciplina dvs., puteți include relevanță practică, dar este, de asemenea, în regulă să evidențiați relevanța pentru alte studii. Pentru a face relevanța remarcabilă, ați putea lua în considerare verificarea unui alt exemplu de introducere a disertației.

Iată o demonstrație a modului de prezentare a relevanței în capitolul de introducere al disertației:

 • Spuneți cititorului modul în care studiul rezolvă o problemă teoretică sau practică.
 • Demonstrați modul în care cercetarea se bazează pe studiile actuale.
 • Cum propune studiul o nouă înțelegere a subiectului?
 • Cum ajută studiul să umple golul din literatură?

DISERTAȚIE INTRODUCERE: SCOATE-ȚI ÎN EVIDENȚĂ SCOPURILE ȘI OBIECTIVELE

Scopurile și obiectivele studiului dvs. formează o altă parte foarte importantă a introducerii și, într-adevăr, întreaga licenta sau disertație. Scopul studiului este ceea ce vă așteptați să atingeți, în timp ce obiectivul este modul în care veți face acest lucru. Scopul general al studiului este realizat sub formă de întrebări sau de cercetare.

Rețineți că obiectivele pe care le utilizați pentru studiu ar trebui să fie specifice, ajutând să le spuneți cititorilor cum ați făcut acest studiu. Mai mult, obiectivele oferă informații preliminare asupra metodelor de cercetare, oferind o previzualizare rapidă a datelor și a tipului de analiză utilizat în studiu. Cu toate acestea, nu intrați în detalii, deoarece acestea vor fi afișate în secțiunea de metode. Vedeți exemplele obiectivului de studiu de mai jos:

 • Să colecteze și să analizeze date calitative privind nivelul de cunoștințe și preocupările noilor mame cu privire la importanța imunizărilor la copii.
 • Pentru a afla dacă preocupările de mediu ale elevilor sunt asociate cu clasa socială, sexul și vârsta
 • Să facă un studiu calitativ pentru a obține o perspectivă aprofundată asupra atitudinilor și percepțiilor elevilor despre schimbările climatice.

DISERTAȚIE DE SCRIERE INTRODUCERE: LIMITĂRI DE STUDIU

Când scrieți o disertație, limitele studiului sunt surprinse în secțiunea metodologică, dar ar trebui să le includeți și în introducere.

Deoarece fiecare studiu are unele provocări, este în regulă să experimentați unele limitări. Unele dintre acestea ar putea include limitări de date, limitări de proiectare sau chiar provocări financiare. Ei bine, indiferent de natura limitărilor, disertația dvs. va fi afectată într-un fel sau altul și ar trebui să spuneți cititorului despre aceasta.

Când scoateți la iveală limitările, asigurați-vă că este cât mai specific posibil. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, supraveghetorul să înțeleagă prin ce ați trecut atunci când pregătiți disertația. De asemenea, menționați modul în care ați depășit limitările, deoarece dacă nu ați reușit; este probabil să fi compromis studiul.

INTRODUCERE DISERTAȚIE: OFERIȚI O PREZENTARE GENERALĂ A STRUCTURII DISERTAȚIEI

Ultima secțiune a disertației de introducere oferă cititorilor dvs. o imagine de ansamblu asupra structurii lucrării. Aici, scopul este de a oferi un scurt rezumat al disertației și de a demonstra modul în care studiul contribuie la scopul central. Asigurați-vă că păstrați prezentarea generală scurtă și concisă.

În majoritatea cazurilor, prezentarea generală a structurii este doar câteva propoziții. Cu toate acestea, dacă lucrați la o lucrare lungă, ar putea fi necesar să luați în considerare un paragraf complet mai detaliat pentru a surprinde un rezumat al fiecărui capitol.

Dacă disertația dvs. este în domeniul umanist, este recomandabil să luați în considerare o imagine de ansamblu tematică, în loc să o împărțiți în părți specifice. Această structură are mai mult sens dacă aveți o schiță neconvențională pentru disertație.

Acum, că ați văzut mecanica scrierii unei introduceri a disertației, este timpul să vă dedicați. Amintiți-vă că, dacă procesul pare dificil sau dacă trebuie să scrieți introducerea rapid, cea mai bună idee este să căutați ajutor de la un expert.

NOTĂ: Deși introducerea lucrării dvs. vine la început, nu este nevoie să lucrați la ea ca prim element. De fapt, vă recomandăm să lucrați la el sau să reveniți la el după finalizarea disertației. Cu toate acestea, ar trebui să aveți o schiță brută sau să folosiți introducerea propunerii ca șablon, deoarece conține majoritatea elementelor de care aveți nevoie.