Cum se scrie o introducere bună a licentei

Pentru mulți oameni, a începe cu introducerea tezei este partea cea mai înfricoșătoare. Scrierea prezentărilor poate fi intimidantă. În acest moment, cea mai mare parte a lucrărilor dvs. de cercetare / pregătire ar trebui făcută și ar trebui să fiți gata să începeți introducerea. Dar, adesea, nu este clar ce trebuie inclus și cum să faci o primă impresie bună cititorului tău. Dacă vă simțiți blocați în acest moment, nu știți cum să începeți, acest ghid vă poate ajuta.

În primul rând, asigurați-vă că începeți cu adevărat cu introducerea. Dacă întâmpinați probleme la realizarea unei introduceri bune, începeți cu un substituent. Acel substituent nu trebuie să fie la fel de puternic pe cât ați dori să fie, dar puteți reveni oricând la el și îl puteți edita. A avea o scurtă introducere care stabilește direcția vă va ajuta foarte mult pe măsură ce scrieți. Așteptarea scrierii introducerii până la final vă poate lăsa cu o configurație slab scrisă pe o lucrare altfel bine scrisă.

O introducere bună atrage cititorii în timp ce oferă configurarea pentru întreaga hârtie. Nu există o singură modalitate de a scrie o introducere care să funcționeze întotdeauna pentru fiecare subiect, dar punctele de mai jos pot acționa ca un ghid. Aceste puncte vă pot ajuta să scrieți o introducere bună a tezei:

1. Identifică-ți cititorii

Înainte chiar de a începe cu prima propoziție, puneți-vă întrebarea cine sunt cititorii dvs. Primul dvs. și cel mai important cititor este profesorul dvs. care vă califică munca și persoanele responsabile în cele din urmă pentru obținerea diplomei. De asemenea, ar trebui să luați în considerare cititorii tezei dvs. care nu sunt specialiști în domeniul dvs. Scrierea cu ei în minte vă va ajuta să fiți cât mai clar posibil, ceea ce va face ca teza dvs. să fie mai ușor de înțeles și mai plăcută în general.

2. Cârligă cititorul și atrage-i atenția

Prima teză a lucrării este crucială. Privind înapoi la propriile cercetări, câte lucrări ați omis doar pentru că citind primele propoziții nu v-au putut atrage atenția? Este obișnuit să începeți cu o întrebare sau un citat, dar aceste tipuri de cârlige au devenit suprautilizate. Cel mai bun mod de a începe introducerea dvs. este cu o propoziție largă și interesantă și care trece perfect în argumentul dvs. De asemenea, începând cu o declarație mai largă va atrage un public mai larg. Luați în considerare cine este destinat lucrării să informeze și apoi gândiți-vă la ceva care le-ar atrage atenția. Faceți o listă cu ceea ce este interesant despre subiectul dvs. Există evenimente curente cu care se referă sau controverse asociate cu acesta care ar putea fi interesante pentru introducerea dvs.? Începeți larg și apoi restrângeți la subiectul specific și la enunțul tezei.

3. Furnizați informații relevante

O introducere bună trebuie, de asemenea, să conțină suficiente informații de fundal pentru a permite cititorului să înțeleagă afirmația tezei și argumentele. Cantitatea de informații de bază necesare va depinde de subiect. Ar trebui să existe suficiente informații de fundal, astfel încât să nu trebuie să petreceți prea mult timp cu ele în corpul tezei, dar nu atât de mult încât să devină neinteresant.

4. Oferiți cititorului o cunoaștere generală despre ce este lucrarea

Anunțați cititorul care este scopul studiului. Asigurați-vă că includeți următoarele puncte:

 • Descrieți pe scurt motivația pentru cercetarea dvs. (dacă nu ați făcut deja prima frază)
 • Descrieți subiectul și sfera cercetării dvs.
 • Explicați relevanța practică a cercetării dvs.
 • Explicați situația științifică legată de subiectul dvs. – puteți include cele mai importante articole științifice și le puteți explica pe scurt și modul în care acestea sunt legate de cercetarea dvs.

5. Previzualizați punctele cheie și conduceți la enunțul tezei

Introducerea tezei dvs. ar trebui să prevadă ce urmează și să intereseze cititorul cu o înțelegere suficientă a punctelor cheie, dar să lase tot ce este mai bun pentru partea principală. În timp ce corpul tezei dvs. va explica argumentul principal, este posibil să doriți să intrați în declarația tezei aducând pe scurt câteva dintre principalele dvs. detalii de susținere.

Întrebări frecvente despre scrierea unei bune introduceri a lucrarii de diploma

Care este secretul pentru a scrie o mare introducere a lucrarii?

O introducere bună atrage cititorii în timp ce oferă configurarea pentru întreaga hârtie. Nu există o singură modalitate de a scrie o introducere care să funcționeze întotdeauna pentru fiecare subiect, dar aceste sfaturi vă vor ajuta să scrieți o introducere excelentă:

 1. Identificați-vă cititorii
 2. Atrage atenția cititorului
 3. Furnizați informații relevante
 4. Previzualizați punctele cheie și conduceți în enunțul lucrarii

Ce informații ar trebui să includ în introducerea lucrarii mele?

O introducere bună trebuie să conțină suficiente informații de fundal și să informeze cititorul care este scopul studiului. Asigurați-vă că includeți următoarele puncte:

 • Descrieți pe scurt motivația pentru cercetarea dvs. (dacă nu ați făcut deja prima frază)
 • Descrieți subiectul și sfera cercetării dvs.
 • Explicați relevanța practică a cercetării dvs.
 • Explicați situația științifică legată de subiectul dvs. – puteți include cele mai importante articole științifice și le puteți explica pe scurt și modul în care acestea sunt legate de cercetarea dvs.

Cât de lungă ar trebui să fie introducerea lucrarii mele?

Lungimea introducerii va depinde de durata întregii teze. De obicei, o introducere reprezintă aproximativ 10% din numărul total de cuvinte.

Cum scriu o introducere interesantă a lucrarii?

Cel mai bun mod de a începe introducerea dvs. este cu o propoziție largă și interesantă și care trece perfect în argumentul dvs. De asemenea, începând cu o declarație mai largă va atrage un public mai larg. Luați în considerare cine este destinat lucrării să informeze și apoi gândiți-vă la ceva care le-ar atrage atenția.