Cum se citează o lucrare de licenta în stilul de formatare MLA

Când ajungeți la punctul de a scrie o lucrare de licenta și apoi o sustineti , sunteți la sfârșitul etapei dvs. importante de călătorie educațională. Cum se citează o teză în MLA? Această lucrare ar trebui să vă prezinte abilitățile și abilitatea de a căuta date relevante într-o anumită disciplină și să prezinte rezultatele cercetării în conținutul dvs. original. Simțiți-vă liber să folosiți acest ghid dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă cita teza în stil MLA (Modern Language Association).

O lucrare de licenta disertatie master sau grad este rezultatul final al activității de doctorat independente. Trebuie să o scrieți pe cea mai bună pentru a obține o diplomă de master. Ori de câte ori includeți informații în lucrarea dvs. engleză, specificați cum și unde le-ați preluat în ordinea corectă și pe baza regulilor universității.

Importanța citării surselor
Bibliografia sau lista de referințe ar trebui să conțină toate directoarele online, revistele, studiile și cărțile pe care le utilizați pentru a proiecta și a scrie teza . Asigurați-vă că aveți un plan de cercetare de bază. Vă va ajuta să găsiți o bază de date cu surse interesante. Cu cât observați mai multe detalii despre fiecare sursă (autorul acesteia, data sau anul publicării, adresa URL și altele), cu atât va fi mai simplu de găsit.

cum se citează o lucrare de licenta disertatie master sau grad infografică
Când scrieți teza, folosiți surse pentru a vă reaminti informații de bază sau diferite fapte care vă pot ajuta să vă consolidați cercetarea. De fiecare dată când utilizați date din alte locuri, trebuie să le citați. Trebuie să știi cum să citezi o teză în stilul MLA, deoarece dacă nu reușești să faci asta în formatul sau stilul potrivit, riști să te confrunți cu probleme de plagiat și cu note mici.

Formate populare de referință
Există anumite standarde academice pe care ar trebui să le utilizați pentru a documenta toate sursele de informații din teza dumneavoastră. Ce sunt formatele de referință? Majoritatea profesorilor le cer studenților să scrie o teză în stilurile de referință MLA și APA , dar există și Chicago, Turabian și alte alternative.

Numărul surselor poate varia, dar ar trebui să le oferiți cititorilor aceleași informații de bază despre fiecare (date, titluri și autori). Cerințele de stil MLA apelează o pagină cu referințe ca Works Cited. Vă rugăm să vă contactați tutorii pentru a stabili setul corect de reguli care să vă citeze corect teza.

cum se citează o teză infografică
Informații cheie de menționat în teza dvs.
Faceți o listă pentru a ține evidența diferitelor reviste, cărți și site-uri pe care le vizitați în timp ce vă urmați planul de cercetare a tezei. Va deveni o bibliografie mai târziu. Scrieți informații cheie pentru fiecare sursă pe care o utilizați:

Data publicării;
Numele autorilor;
Titluri de publicații;
Companii de editare;
Locuri de publicare;
Numerele paginilor;
Numele editorului, dacă sunt disponibile;
Titlurile paginilor, dacă sunt disponibile;
Numere de volum, dacă este necesar;
Organizații sau companii care postează pagini web;
URL-uri;
Data la care ați vizitat o pagină web.
Unde găsiți informații bibliografice?
Puteți găsi date bibliografice pentru diferite tipuri de surse pe care le utilizați în redactarea tezei dvs. în multe locuri diferite. De aceea este necesar să faceți o muncă de detectiv pentru a obține detaliile necesare pentru a le cita pe toate și referințe în lucrarea dvs. corect. Care sunt cele mai bune locuri de verificat? Încercați să căutați în:

Titlurile articolelor;
Paginile de titlu ale dicționarelor, cărților sau enciclopediilor;
Conținut pagini de reviste sau reviste;
A doua pagină, frontală sau editorială a ziarelor;
Contact sau Despre paginile site-urilor web;
Subsoluri sau anteturi ale paginilor web.
Ce sa fac in continuare?
Când este timpul să vă transformați notele într-o bibliografie a tezei, tastați toate sursele într-o listă specială și utilizați exemple de formatare pentru a vă asigura că le citați corect. Enumerați-le pe toate în ordinea alfabetică corectă utilizând numele de familie ale autorilor și urmați liniile directoare necesare tezei bazate pe stilul MLA.

Ce se întâmplă dacă sursele au mai mulți autori? Alfabetizați-le folosind prima. Dacă autorii sunt necunoscuți, alfabetizați astfel de surse de informații pe baza titlului lor, pentru a le cita corect în teza dvs. și pentru a obține nota pe care o meritați.

De ce este important?
Ar trebui să citați teza în stil MLA pentru a informa cititorii că faptele și detaliile pe care le utilizați au autorii sau sursele lor. Credibilitatea și forța tezei dvs. depind de validitatea lor, nu numai de capacitatea dvs. de a reprezenta sursele de informații în mod clar și fără a plagia. Dacă nu faceți acest lucru, consecințele academice vor fi severe.

Dacă aveți în continuare probleme sau dificultăți cu scrierea referințelor în stil MLA, obțineți ajutorul nostru profesional online pentru a beneficia de soluțiile lor eficiente. Scriitorii noștri calificați și cu experiență sunt dispuși să-și ofere asistența ori de câte ori aveți nevoie și să vă garanteze cel mai bun rezultat final. Luați-le de mână de ajutor și bucurați-vă de avantajele serviciilor noastre!

Disertații și lucrări de masterat
Tezele de masterat și disertațiile pot fi folosite de alții ca surse. După a 8-a ediție a regulilor stilului MLA, nu există nicio diferență în lucrările publicate sau nepublicate.

Iată principalele elemente ale unei citații de disertație în stil MLA (de fapt, sunt aceleași ca și pentru o carte): numele autorului, titlul (scris cu caractere cursive) și data publicării. În cele din urmă, ar trebui să scrieți tipul de document (de exemplu, “disertație de doctorat”). Includeți instituția înainte de tip (nu este un pas necesar). Dacă ați accesat acest manuscris online, asigurați-vă că l-ați plasat după toate celelalte elemente ca un al doilea container.