Cum să veniți cu un subiect pentru licenta / disertatia dvs.

În funcție de nivelul studiilor, vi se va cere să veniți singur cu un subiect pentru teza dvs. sau să alegeți dintr-o listă de subiecte ample. În ambele cazuri, va trebui mai întâi să alegeți un anumit domeniu de aplicare și, în al doilea rând, să îl restrângeți cât puteți.

Găsirea unui subiect care vi se potrivește
În orice caz, puteți începe prin a vă întreba dacă ați participat la vreo prelegere în care ați fost interesat în mod special de un anumit subiect și să mergeți de acolo. Următoarele întrebări vă pot ajuta să luminați subiectele personale de interes.

Ce aspect al studiilor dvs. vă interesează în mod special?
A fost menționat ceva într-o discuție pe care ți s-a părut interesant?
Ai citit despre o teorie sau idee care ți-a vorbit?
Ideile pentru o teză pot proveni din mai multe surse, așa că lăsați-vă mintea să rătăcească și să vedeți dacă ceva vă gâdilă curiozitatea. O teză este o șansă pentru dvs. să petreceți ceva timp de calitate cu un anumit aspect al studiilor, așa că mai bine vă gândiți la un subiect care nu numai că vă atrage, ci vă va ajuta și să vă dezvoltați în domeniul dvs.

Cea mai simplă metodă de a alege un subiect de teză
Cu toții putem fi de acord că alegerea unui subiect pentru o teză sau pentru orice lucrare este unul, dacă nu chiar pașii cei mai dificili în scriere. Cu toate acestea, conform lui Sahlman „ Cum să scrii rapid o teză de masterat ”, alegerea unui subiect pentru teza ta este destul de ușoară dacă te concentrezi pe următoarele trei domenii:

Fenomen
Punct de vedere
Context
Cum să alegeți un subiect de teză care vă va oferi un loc de muncă
Dacă veți scrie pe larg despre un anumit subiect, nu numai că trebuie să îndeplinească cerințele mediului academic, ci și să vă extindă orizonturile profesionale. Conform articolului despre cum să alegeți un subiect al tezei de masterat , ar trebui să vă gândiți dincolo de finalizarea diplomei. Autorul afirmă că „folosește-ți timpul ca student pentru a te face cât mai atractiv pentru angajatori”. Pentru a realiza acest lucru, asigurați-vă că cel puțin una dintre cele trei componente (fenomen, punct de vedere și context) este de interes în domeniul profesional dorit.

De exemplu, subiectele tezei menționate mai sus ar fi de mare ajutor pentru persoanele interesate să lucreze în domeniul drepturilor omului și al schimbărilor climatice. Alegând un subiect de teză legat de viitorul tău profesional, șansele de a-ți atinge locul de muncă dorit vor fi mai mari, deoarece ai putea aduce cunoștințe proaspete și valoroase unei organizații.

Cereți ajutor supervizorului!
Dacă subiectul dvs. nu este încă pe deplin modelat, atunci profitați de înțelepciunea mai mare a supervizorului dvs. și cereți îndrumare. Înarmează-te cu suficiente subiecte posibile și fă o vizită conducătorului tău. Explicați care este punctul dvs. de vedere specific și / sau contextul de interes și, din fericire, vă vor conduce în direcția corectă.

Mi-am găsit subiectul tezei, acum ce?
Cu siguranță nu este suficient să găsești un subiect pentru teza ta. De asemenea, trebuie să vă asigurați că este un subiect relevant și că îl veți putea dezvolta. Înainte de a începe cercetarea, aruncați o privire la această listă de întrebări pentru a afla dacă subiectul tezei dvs. este bun .