Cum să vă corectați licenta

După ce ați terminat lucrarea de licenta, va trebui să o corectați (de mai multe ori) înainte de a o putea prezenta comitetului. Ați pus multă muncă în teza dvs. și nu doriți ca o lucrare altfel excelentă să eșueze din cauza greșelilor gramaticale și a greșelilor de tipar. De asemenea, a ne prinde propriile greșeli și greșeli este mult mai greu decât să o facem cu scrierile altora. Acesta este motivul pentru care această parte crucială a tezei dvs. poate fi cea mai provocatoare. Am adunat câteva sfaturi care vă pot ajuta atunci când vă corectați teza.

 1. Consultați instrucțiunile instituției dvs.
  Înainte chiar să începeți să vă scrieți teza, cel mai probabil v-ați familiarizat cu regulile și liniile directoare ale instituției dvs. privind formatul și stilul tezei. Asigurați-vă că verificați dublu instrucțiunile pentru aspectul general, inclusiv:

dimensiunea și marginile hârtiei
cap de funcționare
numerotarea paginilor
spațiere între linii
Pagina titlu
S-ar putea să urmați Harvard, APA (American Psychological Association), MLA (Modern Language Association) sau un alt stil de citare. Luați-vă timp pentru a citi din nou liniile directoare și păstrați-le în spatele minții atunci când vă examinați și corectați teza.

 1. Faceți o pauză înainte de a citi ceva
  Acesta este probabil cel mai important sfat al nostru. Acordați-vă ceva timp înainte de a începe corectura tezei. Cel mai bine ar fi să stați departe de el câteva săptămâni și apoi să vă întoarceți la el. Luarea unui spațiu din teza dvs. vă va oferi timp să vă lăsați mintea și să o abordați dintr-o perspectivă proaspătă atunci când reveniți la ea. Veți putea vedea lucruri pe care nu le-ați văzut înainte.
 2. Determinați-vă metoda de corectură
  Unora le place să își corecteze teza pe ecran, altora le place să o tipărească și să o citească pe hârtie. Indiferent de metoda pe care o alegeți, fiți conștienți de faptul că nu o puteți citi dintr-o dată, așa că, în timp ce sunteți încă în procesul de planificare, faceți un plan realist despre părțile de citit când și cât de mult să citiți la un moment dat.
 3. Folosiți instrumente online
  Există câteva instrumente software online care vă pot ajuta foarte mult în procesul de corectură. Unele dintre ele sunt chiar gratuite.

Cât timp durează corectura unei teze?

Acordați-vă ceva timp înainte de a începe corectura tezei. Cel mai bine ar fi să stați departe de el câteva săptămâni și apoi să vă întoarceți la el. Luarea unui spațiu din teză vă va oferi timp să vă lăsați mintea și s-ar putea să puteți vedea lucruri pe care nu le-ați văzut înainte.

Ce aspecte ale aspectului tezei ar trebui să verific?

Verificați întotdeauna liniile directoare pentru aspectul general, inclusiv:

 • dimensiunea și marginile hârtiei
 • cap de funcționare
 • numerotarea paginilor
 • spațiere între linii
 • Pagina titlu