Cum să începeți lucrarea de cercetare

Lucrările de cercetare pot fi scurte sau aprofundate, dar indiferent de tipul lucrării de cercetare, toate urmează cam același model și au aceeași structură . Vor exista unele diferențe de bază, dar dacă puteți scrie un tip de lucrare de cercetare, puteți scrie altul. Mai jos este un ghid pas cu pas pentru începerea și finalizarea lucrării dvs. de cercetare:

 1. Alegeți subiectul
  Alegeți un subiect care vă interesează. Scrierea lucrării dvs. de cercetare va fi mult mai plăcută cu un subiect despre care de fapt doriți să aflați mai multe și se va arăta în felul în care scrieți și efortul depus în lucrare. Asigurați-vă că subiectul dvs. nu este prea larg; restrângeți-l dacă utilizați termeni prea generali.
 2. Găsiți informații despre subiectul dvs.
  Motoarele de căutare academice sunt o sursă excelentă pentru a găsi informații de bază despre subiectul dvs. Biblioteca instituției dvs. va oferi cel mai probabil acces la numeroase baze de date de cercetare online. Aruncați o privire la ghidul nostru despre cum să căutați în mod eficient baze de date online pentru cercetare academică pentru a afla cum să adunați toate informațiile necesare pe tema dvs. Dacă în acest moment întâmpinați dificultăți în a găsi informații adecvate despre subiectul dvs., ar putea fi mai bine să mergeți mai departe și să găsiți un alt subiect.
 3. Creați o declarație de teză
  Afirmația tezei este unul dintre cele mai importante elemente ale oricărei piese de scriere academică. Poate fi definit ca o afirmație foarte scurtă despre care este punctul principal sau mesajul central al lucrării dvs. Ghidul nostru de declarații de teză vă va ajuta să scrieți o declarație de teză excelentă.
 4. Creați o schiță a lucrării de cercetare
  În pasul următor, trebuie să creați schița lucrării de cercetare . Schița este scheletul lucrării dvs. de cercetare. Pur și simplu începeți să vă notați teza și ideile principale pe care doriți să le prezentați. Acest lucru se va schimba probabil pe măsură ce cercetarea dvs. progresează; prin urmare, nu vă faceți griji că sunteți prea specific în primele etape ale redactării schiței.
 5. Organizează-ți notele
  Organizarea tuturor informațiilor pe care le-ați adunat conform schemei dvs. vă va ajuta mai târziu în procesul de scriere. Analizați-vă notele, verificați acuratețea, verificați informațiile și asigurați-vă că înțelegeți toate informațiile pe care le-ați adunat într-un mod în care să puteți comunica în mod eficient constatările dvs.
 6. Scrieți introducerea
  Începeți cu introducerea. Acesta va seta direcția lucrării dvs. și vă va ajuta foarte mult pe măsură ce scrieți. Așteptați să-l scrieți la sfârșit vă poate lăsa cu o configurare slab scrisă într-o lucrare altfel bine scrisă. Puteți citi mai multe despre scrierea prezentărilor în ghidul nostru de introducere .
 7. Scrieți prima schiță a corpului
  Corpul lucrării dvs. argumentează, explică sau descrie subiectul dvs. Începeți cu primul subiect din schița dvs. În mod ideal, v-ați organizat notele într-un mod în care puteți lucra prin schița lucrării de cercetare și ați pregătit toate notele.
 8. Revizuirea
  După prima schiță, luați ceva timp pentru a verifica hârtia pentru erori de conținut. Rearanjați ideile, faceți modificări și verificați dacă ordinea paragrafelor dvs. are sens. În acest moment, este util să recitiți instrucțiunile lucrării de cercetare și să vă asigurați că ați respectat cerințele de formatare. De asemenea, puteți utiliza dame gramatice gratuite și de citire a probelor, cum ar fi Grammarly .
 9. Scrieți concluzia
  Scrieți ultima concluzie și asigurați-vă că nu aduceți informații noi în concluzia dvs., care nu au fost deja prezentate în corpul lucrării. Concluzia dvs. ar trebui să încheie fără probleme hârtia dvs. și să arate că întrebarea dvs. de cercetare a primit răspuns. Ghidul nostru de concluzii vă ajută să scrieți o concluzie excelentă.
 10. Revizuiți din nou, editați și corectați
  Lăsați să treacă câteva zile după ce ați terminat de scris versiunea finală a lucrării dvs. de cercetare, apoi începeți să efectuați ultimele corecții. Luarea unei pauze vă va oferi o nouă perspectivă și vă va face mai deschis și mai perspicace. Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill oferă câteva sfaturi excelente aici despre cum să revizuiți, să editați și să revizuiți lucrarea.

Întrebări frecvente despre începerea lucrării dvs. de cercetare
Care este primul pas pentru a începe să scrie o lucrare de cercetare?

Primul pas pentru a începe scrierea unei lucrări de cercetare este alegerea unui subiect. Asigurați-vă că subiectul dvs. nu este prea larg; restrângeți-l dacă utilizați termeni prea generali.

Care este formatul unei lucrări de cercetare?

Formatul lucrării dvs. de cercetare va varia în funcție de jurnalul la care trimiteți. Asigurați-vă că verificați mai întâi ce stil de citare urmează jurnalul, pentru a vă formata hârtia în consecință. Verificați Noțiuni de bază cu schema lucrării de cercetare pentru a avea o idee despre cum arată o lucrare de cercetare.

Ce secțiune dintr-o lucrare de cercetare ar trebui să scriu mai întâi?

Începeți cu introducerea. Acesta va seta direcția lucrării dvs. și vă va ajuta foarte mult pe măsură ce scrieți. Așteptați să-l scrieți la sfârșit vă poate lăsa cu o configurare slab scrisă într-o lucrare altfel bine scrisă. Puteți citi mai multe despre scrierea prezentărilor în ghidul nostru de introducere .

Care este ultimul pas al unei lucrări de cercetare?

Ultimul pas al lucrării dvs. de cercetare ar trebui să fie corectura. Lăsați să treacă câteva zile după ce ați terminat de scris versiunea finală a lucrării dvs. de cercetare, apoi începeți să efectuați ultimele corecții. Universitatea din Carolina de Nord din Chapel Hill oferă câteva sfaturi excelente aici despre cum să revizuiți, să editați și să revizuiți lucrarea.

Ce software mă poate ajuta să scriu o lucrare de cercetare?

Există o mulțime de software pe care îl puteți folosi pentru a scrie o lucrare de cercetare.