Cum să alegeți subiectul unei lucrari de licenta

Subiectul lucrarii de diploma, licenta, disertatie, grad, este la latitudinea studentului. Oricum trebuie să fie în legătură cu instruirea și prezintă un caracter inovator în comparație cu literatura existentă in conformitate cu gusturile dvs., aspirațiile dvs. academice sau profesionale.
Alegeți un subiect pentru care aveți un interes personal, pe care vă veți bucura să îl explorați.

Veți putea să vă mobilizați și să aplicați cunoștințele învățate în timpul instruirii și veți fi o dovadă pentru examinatorii dvs. că ați asimilat lecțiile oferite. În plus, vă va fi mai ușor să înțelegeți conceptele și teoriile care sunt atașate subiectului dvs. dacă învățăturile pe care le-ați primit în cursul instruirii dvs. sunt legate de subiectul dvs.

Lucrarea de licenta este un vector de formare prin aprofundarea unui subiect specific. Vedeți diploma de disertație ca o oportunitate de formare. Încercați, de asemenea, să alegeți un subiect legat de aspirațiile viitoare în carieră. Lucrarea va fi apoi o dovadă a interesului dvs. pentru subiectul studiat și a expertizei dvs. în acest domeniu.

Scopul licentei sau disertației este de a-și aduce aportul la edificiul cunoașterii; de asemenea, încercați să alegeți un subiect care prezintă un caracter inovator. Dacă subiectul în cauză este acoperit pe larg, încercați să găsiți un unghi original de studiu pentru a adăuga o notă personală.

Sunteți limitat în timp, lucrarea trebuie livrată la o dată inextricabilă. Prin urmare, alegeți un subiect al cărui tratament va fi fezabil în termenul stabilit.
Asigurați-vă că aveți suficient material (surse bibliografice, contacte etc.) pentru a vă ocupa de subiectul de studiu. Dar nu alegeți un subiect care să fie prea larg, care să implice prea multă documentare și lipsa unei expertize specifice. Dacă acesta este cazul, rafinați-vă subiectul asociindu-l, de exemplu, cu o altă noțiune.
Conceptual: întrebați-vă despre calitatea cunoștințelor dvs. pentru a vă ocupa corect de subiectul dvs. Adresați-vă profesorului coordonator pentru a afla dacă ați însușit cunoștințele necesare pentru a finaliza licenta sau disertația.

Asigurați-vă că subiectul ales este material fezabil (costuri de deplasare, mobilizarea eșantioanelor de persoane pentru chestionare etc.).