Care este rezumatul unei lucrări?

Un rezumat este un rezumat al conținutului principal al unei lucrări. Această parte este prima bucată de informații pe care o primește o persoană înainte de a citi întreaga lucrare. Un rezumat poate influența popularitatea unei lucrări, întrucât unul bine scris va atrage cititorii, iar unul slab scris îi va alunga.

Funcția unui abstract
Scopul unui rezumat este de a oferi o descriere concisă a punctelor de bază ale lucrării. Cercetătorii, academicienii și cititorii generali se concentrează pe citirea rezumatelor înainte de a citi restul lucrării. În acest fel, ei știu la ce să se aștepte în paginile următoare. Citind un rezumat, oamenii decid dacă informațiile lucrării sunt utile sau nu pentru propria lor cercetare. Pe scurt, această secțiune încordează cititorii. Prin urmare, este imperativ să se includă toate aspectele relevante ale lucrării în rezumat.

Stil abstract
Formatul exact al unui rezumat depinde de stilul de citare pe care îl implementați. Fie că este un stil cunoscut (cum ar fi APA, IEEE etc.) sau stilul unui jurnal, fiecare format are propriile orientări, deci asigurați-vă că știți ce stil folosiți înainte de a scrie rezumatul.

APA este unul dintre cele mai frecvent utilizate stiluri pentru formatarea unui abstract.
În ce moment al cercetării mele ar trebui să scriu rezumatul?

Ar trebui să scrieți întotdeauna ultimul rezumat. Odată ce ați terminat de scris întreaga lucrare, sunteți gata să scrieți rezumatul. În acest fel puteți include toate aspectele importante ale lucrării, cum ar fi scopul dvs. de cercetare, metodologie și concluzii.

Câte cuvinte are un abstract?

Lungimea unui rezumat depinde de stilul de formatare al lucrării. De exemplu, stilul APA solicită 150 până la 250 de cuvinte. În general, aveți nevoie de 150-300 de cuvinte.

Ar trebui inclus rezumatul în index?

Nu. Un rezumat are o secțiune independentă după pagina de titlu și înainte de index și nu ar trebui inclusă în cuprins.

Cum se scrie un rezumat în stil APA?

Aruncați o privire la pagina abstractă APA: format și șablon pentru detalii exacte despre cum să formatați un rezumat în stil APA.

Unde pot accesa exemple de rezumate?

Puteți accesa orice lucrare prin Google Scholar sau orice alt motor de căutare, puteți alege o lucrare și citiți rezumatul. Rezumatele sunt întotdeauna disponibile gratuit pentru citire.