Care este diferența dintre citare și parafrazare

În literatură sau când scrieți o carte, se face distincția între stilul de citare Harvard (american) și stilul de citare german (prin notă de subsol). Un citat direct este o reprezentare textuală . Ca student, de exemplu, nu vă suprasolicitați ideea de bază cu citate. Numeroasele citate ar putea duce la realizarea faptului că nu înțelegeți conținutul muncii dvs.

Ați înțeles prezentarea generală și textul
Vocea ta poate fi simțită de fiecare parte
Când folosiți o parafrază, exprimați scopul ideii altcuiva în opinia dvs. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați referința la sursă (de exemplu, sursa internetului, numărul paginii și / sau linia unei cărți) atunci când o utilizați.
Trei sfaturi importante pentru citări corecte
1. Reprezentarea falsificată a enunțului original

Afirmarea pasajului textului original trebuie să corespundă faptelor. În orice caz, verificați formularea și termenii pentru a vedea dacă se potrivesc cu declarațiile autorului.

 2. Menționarea cotațiilor

Nu trebuie doar să includeți citate directe în textul care rulează, ci să oferiți și comentarii, adăugiri sau explicații ca contribuție personală și să trageți propriile concluzii. Ar trebui să utilizați prezentarea citatelor cu moderare și să o folosiți doar pentru a descrie, interpreta sau sublinia propriile idei.

 3. Schimbarea propriului stil de scriere

Particularitatea propriului stil de scriere ar trebui să poată fi recunoscută în ciuda utilizării citatelor. Practic, cititorul ar trebui să fie capabil să vă recunoască ideea și modul în care vă ocupați de subiect , chiar și cu un seminar, o lucrare pe termen lung sau o lucrare de masterat .

Amintiți-vă că formalitățile trebuie respectate atunci când scrieți o disertație sau similar. Dacă aveți dificultăți în acest sens, sunteți întotdeauna binevenit să folosiți un ghostwriter .

Concluzie
Dacă nu există reglementări sau linii directoare din partea lectorului, universității sau colegiului, puteți alege în mod liber între oferta directă sau indirectă . Stilul american (stilul de citare Harvard) nu este recomandabil, deoarece pasajele textului sunt întrerupte de referințe și, astfel, confuze. Cu toate acestea, sistemul german de citare (cu nota de subsol) este mai complex.

Sfat : puneți notele de subsol în timpul pregătirii, adică după ce ați scris citatul. Dacă doriți să efectuați sarcina mai târziu, va fi probabil consumatoare de timp și nervos.

De regulă, ideile străine trebuie întotdeauna identificate cât mai exact posibil. Dacă lucrați neglijent și cu omisiuni aici, iar pasajele textului nu pot veni în mod demonstrabil de la dvs., vă expuneți rapid la suspiciunea de plagiat.