Anexa la o lucrare de licență: Cum să o scrieți corect

În apendicele tezei dvs. de licență științifică veți include toate informațiile relevante, suplimentare. Aceasta include toate materialele care ar perturba fluxul de citire în textul continuu, dar sunt importante pentru conținutul lucrării tale. Cu toate acestea, adesea nu este ușor să separați informațiile relevante de aspectele neimportante. Dacă, în calitate de student, aveți probleme la pregătirea materialului pentru atașamentul tezei de licență sau de masterat, vă puteți baza întotdeauna pe ajutorul unui scriitor cu experiență. Ei cunosc structura relevantă și vă pot ajuta să pregătiți corect conținutul apendicelui științific.

Ce apare în apendicele unei lucrări de licență?

În apendicele tezei de licență, veți include toate sursele importante care par relevante pentru teza dumneavoastră. Acesta include următorul conținut:

• Reprezentări pe care nu le mai puteți include în textul în curs
• Imagini individuale pe care le utilizați în teza de licență
• Definiții cuprinzătoare, citate sau texte în limbi străine
• Înregistrări scrise din seminarii sau interviuri de experți transcrise
• Chestionare evaluabile
• Statistici relevante sau Tabelele
• Scheme suplimentare

Când ai nevoie de un atașament?

Nu aveți neapărat nevoie de un atașament. Pentru că există și lucrări științifice care pot face fără apendice. Aveți nevoie de un atașament numai dacă utilizați documente științifice relevante, dar nu le puteți încorpora pe deplin în textul care rulează. Trebuie să includeți aceste documente în anexă pentru a vă menține argumentele stricte și pentru a le face verificabile științific.

Iată cum să formatați corect un atașament

plasare

Adăugați anexa la lucrarea de licență în ordinea corectă, în conformitate cu lista de surse și referințe. Este logic să puneți apendicele științific într-o structură semnificativă după textul principal. Acest lucru poate fi formatat corect prin listarea în mod semnificativ a fiecărui conținut pe o pagină nouă cu un antet.

Paginare

Numărul paginii poate fi numerotat fie în cifre romane, fie consecutiv .

Mentiune in cuprins

Puteți menționa informațiile relevante în cuprins, dar fără a da un număr de pagină. Mai degrabă, este suficient să faceți referire la apendice.

structura

Puteți opta pentru o structură simplă cu numerotare consecutivă (1,2,3,4 ..) sau pentru a numera în funcție de sub-elemente (1.1, 1.2.1.3 etc.)

Consultați corect apendicele

Ar trebui să vă obișnuiți să vă referiți la apendice cel puțin de câteva ori în textul principal. Puteți utiliza paranteze sau numere pentru aceasta sau consultați atașamentul dvs. direct în corpul textului. Un exemplu al modului în care faceți referire la apendicele dvs. între paranteze ar putea citi astfel: “Interviul cu XYZ (Anexa 1.1.) Arată că ..” . Dacă doriți să atrageți atenția asupra unui anumit aspect din anexă, puteți utiliza următoarea notație: „Rezultatele (vezi tabelul 1 anexa 2.1.) Clarificați următoarele …” sau, de asemenea, „tabelul 1 din anexa 2.1. arată corespondența corporativă cu persoana ABC. “