Abilitățile necesare pentru succesul lucrarii de licenta

Lucrarea de licenta este un exercițiu solicitant care implică abilități organizaționale, management de proiect, sinteză și analiză, managementul informațiilor etc.

Veți fi evaluat în funcție de capacitatea dvs. de a mobiliza o serie de abilități:

Abilitatea de a gestiona un proiect. Veți fi evaluat în ceea ce privește capacitatea dvs. de a desfășura activități de cercetare personală, combinând diferite aspecte și actori ai lumii profesionale.

Abilitatea de a avansa domeniul cunoașterii. Va trebui să justificați contribuția lucrarii dvs. pentru un domeniu disciplinar, pentru a dovedi că munca dvs. de cercetare are o valoare academică. În acest sens, lucrarea dvs de licenta va trebui să arate unicitate, precizie și inovație. Abilitatea de a mobiliza cunoștințele dobândite în timpul antrenamentului pentru a face lumină asupra unei probleme de teren. Veți fi evaluat în ceea ce privește gradul de cunoștințe și capacitatea dvs. de a trece de la aceste concepte teoretice la practică. Veți fi evaluat în ceea ce privește capacitatea dvs. de a implementa instrumente analitice pentru a explica situațiile empirice.

Abilitatea de a utiliza resursele disponibile. Veți fi evaluat în ceea ce privește capacitatea dvs. de a utiliza toate pârghiile disponibile pentru a colecta informațiile necesare pentru finalizarea disertației (instrumente digitale, Internet, documentația bibliotecii etc.)

Abilitatea de a construi o cale intelectuală relevantă și coerentă. Veți fi evaluat în ceea ce privește capacitatea dvs. de a defini un subiect, de a-l problematiza și de a construi un plan în conformitate cu întrebările dvs. de cercetare.

Abilitatea de a comunica în scris și oral. Veți fi evaluat la nivelul limbii dvs., abilitatea dvs. de a utiliza funcționalitățile software-ului de procesare a textului ca parte a disertației scrise și abilitatea dvs. de a vă prezenta munca unei comisii de examinare.

Încercați să vă evaluați abilitățile și, dacă vă lipsesc unele, nu ezitați să folosiți o terță parte pentru a vă ajuta.